Heerlijk verfrissend in de zomer, maar ook prachtig om te zien tijdens een mooie najaarswandeling: Spanje telt talloze watervallen, de één nog spectaculairder dan de ander. We hebben vijf fantastische cascadas op een rij gezet.

Lees ook: 5 spectaculaire kloven in Spanje die je gezien wilt hebben

El Pozo de los Humos

Waterval Pozo de los humos

El Pozo de los Humos (in het Nederlands te vertalen met ‘Bron van de dampen’) is een indrukwekkende waterval in de provincie Salamanca, gelegen in het natuurpark Las Arribes del Duero. De waterval is vijftig meter lang, slechts twee meter korter dan de wereldberoemde Niagara-watervallen, die een lengte van 52 meter hebben. Je kunt je wel voorstellen dat het uitzicht spectaculair is!

El Salto de la Novia

Salto de la novia waterval

In de provincie Castellón, om precies te zijn in de gemeente Navajas, bevindt zich de waterval die bekend staat als El Salto de la Novia, oftewel ‘de Bruidssprong’. Op deze plek, midden in de natuur, komt het water van een hoogte van meer dan 30 meter terecht in de rivier de Palancia.

El Salto de Nervión

Salto de Nervión

Een andere waterval die een bezoekje waard is, is de Salto del Nervión, te vinden op de grens tussen de provincies Burgos en Álava, in het natuurgebied van de Monte de Santiago. Met een hoogte van maar liefst 222 meter, is deze waterval de hoogste van het schiereiland.

El Salto de Sallent

Salto de Sallent watervallen

De grootste waterval van Catalonië El Salto de Sallent met een vrije val van 115 meter in de provincie Barcelona. Naast de grote hoogte, maakt deze waterval ook grote indruk door zijn overvloedige waterstroom tijdens het regenseizoen.

La Cascada de Maro

Waterval Maro bij Nerja

Voor degenen die houden van uitzicht op zee, zijn er in Spanje ook prachtige watervallen die uitkomen in zee. De Maro. waterval in Nerja, in de provincie Málaga, is een mooi voorbeeld. Deze waterval is slechts 15 meter hoog, maar het uitzicht van onderaf, zo ver als je met de kajak kunt komen, biedt prachtige uitzichten.

Lees ook: De 10 mooiste Spaanse dorpen