Spanje is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, historische steden en de rijke cultuur. Als je van plan bent om met de auto naar Spanje te gaan, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden om je vakantie tot een succes te maken. In dit artikel geven we je enkele tips om jouw Spaanse autovakantie tot een succes te maken.

Bereid de auto goed voor

Een autovakantie naar Spanje vereist enige voorbereiding. Het is belangrijk om je auto te laten nakijken voordat je op pad gaat. Denk hierbij aan het controleren van de bandenspanning, het oliepeil en het rem- en koelsysteem. Zo voorkom je problemen onderweg. Wanneer je in Spanje wilt rijden ben je verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en reservewiel bij je te hebben.

Denk ook goed na over hoe je alles meeneemt. Het voordeel van een autovakantie is dat je gemakkelijk veel bagage mee kunt nemen, zelfs je fiets! Overweeg de aanschaf van een dakkoffer of een fietsendrager wanneer je verwacht dat niet alles in je achterbak past. Zo kun je zonder stress inpakken. Zowel voor dakkoffers als voor fietsendragers kun je bij Heuts terecht. Bij deze webwinkel vind je naast een uitgebreid assortiment ook veel tips. Er zijn veel verschillende soorten dakkoffers en fietsendragers op de markt, een goede oriëntatie en het juiste advies is dus erg belangrijk.

De route naar Spanje

Als je met de auto naar Spanje gaat, is het belangrijk om je route van tevoren te plannen. Denk hierbij aan de afstand, de reistijd en de route zelf. Vergeet niet om voldoende rustpauzes in te lassen om te voorkomen dat je vermoeid raakt tijdens het rijden. Houd er rekening mee dat het in Spanje erg warm kan worden, dus zorg voor voldoende water en verkoeling onderweg.

Met het grootste snelwegennetwerk van Europa en brede hoofdwegen, is autorijden in Spanje over het algemeen erg comfortabel. De bewegwijzering is ook duidelijk. In Spanje zijn er veel tolwegen waar je gebruik van kunt maken. Houd er rekening mee dat je hier extra voor moet betalen en dat je soms contant moet betalen bij de tolpoortjes. Je kunt ook gebruikmaken van een tolbadge, die je vooraf kunt aanschaffen bij bijvoorbeeld de ANWB.

De verkeersregels in Spanje zijn vergelijkbaar aan die van Nederland, maar het is altijd verstandig om van te voren even de website van de ANWB te bekijken. Wij hebben enkele afwijkende regels op een rij gezet.

Verkeersregels en tanken

Benzine en diesel zijn in Spanje goedkoper dan in Frankrijk, dus het is aan te raden om te wachten met tanken tot je de Spaanse grens oversteekt. Als je op zoek bent naar de laagste benzineprijs, dan kun je het beste tankstations bij grote supermarkten en industrieterreinen bezoeken. Hier vind je vaak de meest gunstige prijzen voor brandstof. Er is in Spanje over het algemeen een ruim aanbod aan benzinestations. Het aantal laadpunten is echter nog beperkt. Ga je op pad met een elektrische of hybride auto dan is het raadzaam om je reis van te voren goed te plannen, bijvoorbeeld met de app Chargemap.

Geniet van de reis!

Een autovakantie naar Spanje is een geweldige manier om het land te ontdekken en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Door de auto goed voor te bereiden en je route te plannen kun je optimaal genieten van je vakantie. Wij geven hier vast een aantal tips voor mooie routes.