spaanse barokmeesters
Voor wie geen plannen voor Spanje heeft, maar wel zin in een leuke stedentrip: ga naar Brugge! Niet alleen voor de fantastische architectuur, winkels en horeca, maar ook omdat je in het Sint-Janshospitaal een te gekke expositie kunt bezoeken. Nog tot 6 oktober staat het museum in het teken van de Meesters van de Spaanse Barok.

De expositie ‘De Mena, Murillo, Zurbarán. Meesters van de Spaanse Barok’ stelt Spaanse kunst uit de 17e eeuw tentoon. In de monumentale ziekenzalen worden ruim twintig religieuze sculpturen en schilderskunstwerken tentoongesteld uit de Spaanse Gouden Eeuw. Hoogtepunt van de tentoonstelling vormen de schilderijen van beroemde meesters als Murillo en Zurbarán. maar ook een groep van vijf hyperrealistische sculpturen van de grootste beeldhouwer van de Spaanse barok, Pedro de Mena, is absoluut een topstuk.

Het Sint Janshospitaal in Brugge is gesloten op maandag. Van dinsdag t/m zondag is de expositie tussen 9.30 en 17.00 uur te bezoeken. Tickets kosten €12.

Meer lezen? In het huidige nummer van ESPANJE! (tot begin oktober in de winkel) lees je op pagina 84 en 85 over de ‘meest Spaanse stad van de Lage Landen’ en de tentoonstelling over de Spaanse Barokmeesters.

banner abonnement espanje