beelden aan zee jaume plensa
De Spanjaard Jaume Plensa (Barcelona, 1955) staat als beeldhouwer wereldwijd bekend om zijn metershoge sculpturen van vrouwenhoofden. Zijn werk staat centraal in de expositie van Beelden aan Zee, nog tot en met 22 september te zien in Den Haag.

Plensa voerde meer dan dertig grote projecten uit in steden als Chicago, Dubai, Tokio en Montreal. Het museum Beelden aan Zee was in de jaren tachtig een van de eerste kunstinstellingen die een van Plensa’s werken kochten en de kunstenaar ziet de expositie van deze zomer als een ‘prachtig weerzien’.

De sculpturen van Plensa staan overal ter wereld in openbare ruimtes en musea, maar in Nederland waren ze nog nauwelijks eerder te zien. Over de expositie in Den Haag zei de kunstenaar: “Ik ben vereerd dat Beelden aan Zee zijn 25-jarig jubileum wil vieren met een expositie over mijn werk. De oprichters van het museum kochten een van mijn eerste sculpturen in de jaren ’80 en volgden mijn carrière sindsdien, dus het zal een prachtig weerzien zijn.”

Lees ook: Barokmeesters in Brugge

Verzamelaarsechtpaar Scholten-Miltenburg, dat in 1994 het museum Beelden aan Zee openden, was één van de eersten die het werk van Plensa ontdekte.

De expositie Do not touch, caress! is nog tot en met 22 september te zien in Beelden aan Zee in Scheveningen. Kaartjes kosten €16. Voor meer informatie, zie de website van Beelden aan Zee.