Stef Biemans AndalusiëWe hebben nog een heerlijk lange zomer(vakantie) voor de boeg, maar stiekem kijken we ook al weer uit naar het najaar. Want vanaf 8 september zendt de VPRO een nieuwe serie uit van documentairemaker Stef Biemans, die je mogelijk al kent van zijn series over Latijns-Amerika. ‘Brieven aan Andalusië’ is een persoonlijke serie over Zuid-Spanje.

Stef Biemans woont inmiddels een jaar in Andalusië, nadat hij met zijn gezin Nicaragua ontvluchtte vanwege de politieke onrust daar. De documentairemaker woonde vijftien jaar lang in het Centraal-Amerikaanse land en maakte vanuit daar onder meer de series ‘Amor met een Snor’, ‘Brieven uit Nicaragua’ en, meest recentelijk, ‘Over de rug van de Andes’.

Lees ook: Spaans oefenen met ‘Over de rug van de Andes’

Om zijn nieuwe woonomgeving beter te leren kennen, stuurt hij in ‘Brieven aan Andalusië’ brieven aan de streekbewoners. Er wordt gecommuniceerd over thema’s als migratie, armoede, religie, Franco en het belang van (schoon)familie. Parallel hieraan is er in de serie aandacht voor Stefs persoonlijke situatie en voor de crisis in Nicaragua.

De serie Brieven aan Andalusië is vanaf zondag 8 september zes weken lang te zien om 20.15 uur op NPO 2. Op zondag 1 september gaat de serie in premiere in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Voor meer info en tickets, zie de website.