Mallorca staat bekend om zijn mooie stranden, romantische boulevards, gezellige chiringuitos en bruisende stadsleven. Maar je vindt er ook verlaten baaien, valleien vol amandelbomen en bergen met uitdagende wandelroutes. Bernadet Heimans reed er heen met haar camper en ging op zoek naar mooie en pittige wandelingen, lekkere restaurants en fijne camperplekken. Je leest er meer over in editie 2 2023 van ESPANJE! die je hier kunt bestellen.

Hoe met de camper naar Mallorca?

Wil je graag je eigen camper meenemen naar Mallorca? Geen probleem, dagelijks vertrekken er vanuit verschillende Franse en Spaanse havensteden meerdere veerboten naar de Balearen. Afhankelijk van je vertreklokatie ben je zo’n 7 a 11 uur onderweg. Het kopen van een ticket is heel eenvoudig en kan gewoon online. Hoeveel je betaalt hangt af je reisgezelschap, je voertuig en de periode waarin je reist. Hoe populairder de reistijd, hoe hoger de prijs. Reis je buiten het seizoen en ben je enigszins flexibel, dan is de overtocht vaak goed betaalbaar.  Zo ging Bernadet in november met een camper, een hond en 2 personen voor slechts 87 euro van Barcelona naar Palma de Mallorca. Boek je ticket bijvoorbeeld op www.directferries.nl

Mallorca bernadet

De mooiste wandelingen en camperplekken

Bernadet heeft ook een handig kaartje gemaakt met de begin- en eindpunten van de wandelingen plus de camperplekken die ze tipt in de editie van ESPANJE! die in april 2023 verscheen (editie 2 2023).

Kaartje Mallorca

Klik op de kaart om naar Google Maps te gaan

Meer tips om Mallorca te ontdekken

Wandelen is natuurlijk niet het enige waarvoor je prima kunt afreizen naar Mallorca. Dit zijn onze tips voor een fijne trip.

1. Citytrip Palma de Mallorca
Met temperaturen van meer dan 30 °C in de zomermaanden is het begrijpelijk dat je een van de vele stranden verkiest boven de stad Palma, maar in de gematigde winters en het heerlijke voor- en najaar  is het een ideale bestemming voor een citytrip! De historische stad heeft genoeg bezienswaardigheden voor een lang weekend: de kathedraal La Seu, de eeuwenoude Arabische baden, de vele musea en natuurlijke alle lekkere restaurants. Lees hier onze tips.

2. Fietsen door de Tramuntana
Mallorca is extreem populair bij wielrenners: zelfs in de kleinste dorpjes vind je wel een wielershop of fietsverhuur. De ‘col de Sóller’ is de klassieke wielerroute over het eiland, omdat het gemotoriseerde verkeer veelal de in 1997 aangelegde tunnel neemt. Dat maakt de oude weg, over de bergpas van de Tramuntana, een prachtige route met ontelbaar veel bochtjes. Het milde winterklimaat van Mallorca is ideaal voor deze pittige klim.

Lees ook: 10 x Spanje ontdekken op de fiets

3. Verken archeologische sites
Op Mallorca zijn verschillende talayots, megalieten, te vinden die vermoedelijk stammen uit 6000-4000 voor Christus, de tekenen van waarschijnlijk de eerste bewoners van het eiland. De Capocorb Vell is de meest opgegraven talayot van het eiland en ligt op zo’n 12 kilometer van Llucmajor. Uit later tijden zijn er overblijfselen van de Feniciërs en weer later van de Romeinen, zoals de ruïnes van de Romeinse stad Pollentia.

4. Literaire route

Advertentie

 

 

Het idyllische bergdorpje Deia op Mallorca, Spanje
De middeleeuwse schrijver en filosoof Ramon Lull is geboren in Palma de Mallorca, in 1838 brachten de Franse schrijfster George Sand en haar geliefde Frédéric Chopin de winter door in een klooster in Valldemossa en de Britse dichter Robert Graves woonde tot zijn dood in Deià: verschillende culturele zwaargewichten hebben een band met Mallorca. Liefhebbers kunnen in de voetsporen van hun literaire helden treden: bezoek het graf van Graves, dwaal rond door het klooster waar George Sand verbleef of bezoek een van de aan hen gewijde musea.

5. Vogels spotten in S’Albufera de Mallorca
Reigers, slobeenden, spreeuwen: tienduizenden trekvogels doen tijdens hun reis naar het zuiden het natuurpark S’Albufera de Mallorca aan voor een pauze. Met 271 verschillende soorten vogels die gedurende het jaar in het natuurpark te zien zijn, waarvan 61 soorten in het park broeden, is het een paradijs voor ornithologen. Het zijn echter niet alleen gasten die het drasland bevolken, de biodiversiteit is er het hele jaar door enorm. Natuurliefhebbers kunnen tijdens een bezoek ook Iberische meerkikkers, vleermuizen of de Europese moerasschildpad tegenkomen.

WIL JE MEER LEUKE SPANJETIPS? Neem dan een abonnement op ESPANJE! Magazine. Ruim 35% korting op de winkelprijs van €7,95 – Je betaalt slechts €19,95 voor vier edities – Dat is een korting van bijna €12 – Ook de digitale editie in je mailbox t.w.v. €18 – Korting op Spaanse films en evenementen – Altijd als eerste in huis BESTEL ESPANJE! HIER

Bestel espanje