Zee en bergen in Calblanque

Toch een gota fría, regen, in de winter­periode? Geen probleem. Geniet in dat geval van een dagje welness in Balneario de Archena. Even relaxen in de stoombaden of dutten in een bad vol citroenen en je bent gelijk een ander mens.

Een van de meest gemaakte opmerkingen van mensen die een huis in Spanje willen kopen is: ‘Ik wil ergens zitten waar er ook leven is in de winter.’ Wel, ik heb goed nieuws, er valt overal in Spanje wel wat de beleven in de herfst en winter. Als je een auto hebt zijn de mogelijkheden onbeperkt. Hierbij een aantal tips voor Murcia en omstreken.

Lees ook: Murcia & Cartagena: lelijk eendje wordt prachtige zwaan

Regionaal natuurpark Calblanque grenst aan de kust tussen het pittoreske vissersdorpje Cabo de Palos en het oude mijnwerkersdorpje Portman. Neem de snelweg richting La Manga. Je vindt er een afrit die je onmiddellijk naar Calblanque brengt. Parkeer en neem de bus het park in. Je kunt ook parkeren bij het binnenkomen van het dorpje Los Belones (afslag Los Belones-La Manga Club) en diezelfde bus nemen. In de winter kun je soms met de auto tot aan het strand van Playa Negra rijden.

Door het gebied lopen lange en korte wandelingen. Zo is er de GR92. GR-paden (Gran Recorrido) zijn langeafstandswandelpaden die door grote delen van Spanje lopen maar ook door Nederland en België. Mediterrane bossen worden hier afgewisseld met goudgele duinen. Het strand is ook broedgebied voor schildpadden. Tot eind augustus mocht je dit jaar het park ’s nachts niet in om de dieren alle nodige rust te garanderen. Ook hier geldt: water en lunchpakket meenemen. Sportschoenen volstaan meestal. Ook een badpak komt van pas!

Lees ook:  Camino de Ronda: kustpad tussen Blanes en Lloret

Lees ook: Sierra de Cazorla: Natuurpark met een gouden randje

 

Deze column is geschreven door Marleen De Vijt, eigenaar van makelaarskantoor Azull. Zij kent Spanje en de Spaanse vastgoedmarkt op haar duimpje.