www.baciyelmo.com, karla@baciyelmo.com, +34 927 320 842

Gedekte tafel in El Baciyelmo

48El Baciyelmo landkaart SpanjeWaar?

In het binnenland van Spanje, Extremadura

Voor wie?

Liefhebbers van de Spaanse geschiedenis, het platteland en de natuur

Hoogtepunten

Trujillo zelf, Cáceres, Mérida en nationaal park Monfragüe

Wat?

Zeven studio’s met zwembad, tuin en terrassen

Prijs

Vanaf €48

El Bayicelmo is een modern logement met diverse studio’s in het prachtige stadje Trujillo in Extremadura. Herman en Karla renoveerden hier een oud landhuis en toverden het om tot comfortabel onderkomen. 

Wie?

In 2005 besloten de eigenaren Herman en Karla, die tot op dat moment in Cádiz woonden, om een een ruïne in het centrum van het charmante stadje Trujillo midden in de regio Extremadura te kopen, om het te verbouwen tot een charmant hotel met zes onafhankelijke studio’s. Ze wisten van het het aftandse pand een fijn thuis te maken, met alle moderne gemakken.

Wat kun je verwachten?

B&B El Baciyelmo studio

El Baciyelmo telt zes comfortabele studio’s, elk met zijn eigen stijl. De studio’s hebben ieder zijn eigen badkamer.

 • Familiestudio, ideaal voor een gezin met twee kinderen. De familiestudio is een combinatie van de Studio met terras en de Kleine Studio.
 • Kleine Studio, deze kleine studio is bedoeld voor een persoon, maar heeft een heerlijk tweepersoonsbed.
 • Studio op de begane grond, een studio met dezelfde uitrusting als alle andere, maar compacter en met een groot pluspunt: het heeft een ruim terras, gedeeltelijk onder een van de bogen van het huis, zodat je vrijwel het hele jaar buiten kunt zitten.
 • Studio met terras, perfecte studio met uitzicht op de tuin een een eigen terras voor de windstille zomernachten.
 • Studio met uitzicht op de tuin, een lichte, ruime en rustige studio van 34 m2 met uitzicht op de tuin.
 • De Studio, de grootste van de zes, waar ‘woonkamer’ en ‘slaapkamer’ ver uit elkaar liggen. Met uitzicht op de tuin en de patio.
 • Studio met balkon, een fijne ruime hoge kamer met een klein balkon aan de straatzijde van het huis.

De B&B heeft een klein zwembad voor gemeenschappelijk gebruik. Je kunt hier heerlijk verkoeling zoeken op de hete zomerdagen. Ook heeft El Baciyelmo een heerlijk beschutte en schaduwrijke tuin waar je tot jezelf kunt komen. Verder is er een patio en een gemeenschappelijke ruimte binnen.

Omgeving

De stad Trujillo, waar El Baciyelmo zich bevindt, heeft veel te bieden. Je kunt uren of zelfs dagen dwalen door de nauwe straatjes waar auto’s nauwelijks doorheen passen. En je kunt natuurlijk gewoon genieten van een van de mooiste pleinen van Spanje, terwijl je een biertje (à één euro) drinkt. De stad Cáceres ligt niet al te ver weg en is een Werelderfgoed, met een prachtig middeleeuws centrum met prachtige paleizen, maar het heeft ook een mooie groene en schaduwrijk laan omzoomd met winkels. Het is binnen een half uur te bereiken. Je zou in het oude centrum van Cáceres niet zo snel een museum voor moderne kunst verwachten, maar dat is er dus wel en zeker de moeite waard.

B&B El Baciyelmo Extremadura omgeving

Mocht je geïnteresseerd zijn in archeologisch toerisme, in Extremadura is een groot aantal plekken waar de sporen uit de Romeinse tijd gewoon voor het oprapen liggen. Alles op grofweg een uur rijden van Trujillo. Of bezoek het natuurpark Monfragüe National park, een paradijs voor vogelaars, maar zelfs als je niet zo graag vogels of andere dieren (herten!) spot, is het een mooie omgeving om te wandelen. Maar er is natuurlijk veel meer te doen. Zo kun je paardrijden, Segways en fietsen huren (zelfs e-bikes) of op pad met een natuurgids. Allemaal geregeld door El Baciyelmo, als je dat niet zelf wilt doen. In dit artikel lees je meer over Extremadura.

 

Hoe kom je bij El Baciyelmo?

B&B El Baciyelmo zwembad

De afstand vanaf Amsterdam is 2.000 kilometer. De beste manier om naar El Baciyelmo te gaan is met de auto al dan niet vanuit Nederland. Goedkope vluchten en autohuur op Madrid en Sevilla, beide op tweeëneenhalf uur rijden. Eventueel kun je ervoor kiezen om op Badajoz te vliegen en daar een auto te huren, maar met een overstap op Madrid is dat niet sneller en zeker niet goedkoper.

Er gaat ook een (rechtstreekse) bus vanuit Madrid naar Trujillo, maar de verbindingen met het openbaar vervoer zijn in de regio Extremadura niet erg talrijk, dus als je niet over een auto beschikt, kun je veel kanten niet op, maar de verbinding met Cáceres is goed.

Prijzen

B&B El Baciyelmo Studio

Prijs per kamer:

 • Familie studio vanaf €126
 • Kleine studio vanaf €48
 • Studio op de begane grond vanaf €66
 • Studio met terras vanaf €72
 • Studio met uitzicht op de tuin vanaf €72
 • Studio vanaf €75
 • Studio met balkon €66

Contact

B&B El Baciyelmo hangmat tuin

El Baciyelmo
karla@baciyelmo.com
+34 927 320 842

Calle Margarita Iturralde 25
10200 Trujillo, Spanje,
www.baciyelmo.com