In Los Cristianos zie je regelmatig mensen op bergschoenen richting haven lopen om de veerboot naar La Gomera te nemen voor een wandelvakantie. Wie last heeft van zeeziekte, hoeft Tenerife echter niet te verlaten want ook in het uiterste noorden van “mijn” eiland heb je eeuwenoude nevelbossen.

Laatst logeerde een oud-collega bij me om een comateuze vriendschap nieuw leven in te blazen en dat is prima gelukt. Een deel van de goede gesprekken vond plaats onder het bladerdak van het Bosque de las Mercedes. Op nog geen anderhalf uur rijden van de massastranden vind je een compleet andere wereld die niet onderdoet voor de nevelige wouden van het buureiland. Sterker nog, ik heb de indruk dat je op Tenerife minder buitenlandse wandeltoeristen tegenkomt dan op La Gomera. De grote meute ligt hier op het strand, daar heb je als ondernemende vakantieganger geen last van.

Overal bospaadjes

Las Mercedes ligt aan de rand van het Anaga-gebergte, de uitgestrekte natuur is geliefd bij de inwoners van hoofdstad Santa Cruz en het nabijgelegen La Laguna. Op vrije dagen kan het er dus wat drukker zijn, maar op de een of andere manier stoort het minder als je een flard Spaans opvangt dan dat er een stel Duitsers voorbijloopt. Als je met de auto door de omgeving rijdt, zie je overal bospaadjes liggen.

Wat voor route we hebben gelopen, weet ik niet, we zijn gewoon maar ergens gestopt waar we konden parkeren, het is overal even mooi. Voor wie houvast wil, zijn natuurlijk wandelgidsjes te koop en bij de VVV-kantoren in het noorden liggen gratis routekaarten. Wie in de buurt wil lunchen, kan voor een traditioneel visje doorrijden tot de uiterste noordkust bij Taganana. Trendy restaurants vind je in universiteitsstadje La Laguna, vegetariërs kunnen daar onder andere terecht bij Tapasté aan Plaza San Cristóbal 37.

Foto: Martina Roukema

Meer lezen over Tenerife? Kijk in het nummer van ESPANJE! dat nu in de winkel ligt of bestel ‘m hier.

Etteke de Boer woont sinds 1995 in het zuiden van Tenerife waar ze werkt als freelance tolk, vertaler en journalist, onder andere voor tnttenerife.com

Lees alle berichten over:

blog
etteke
excursie
local
tenerife
wandelen