Eigenlijk doe ik het veel te weinig, maar ik houd van wandelen in de natuur. Als eilandbewoner ga je dan natuurlijk niet met een organiseerde tocht. Toch heb ik nog niet zo lang geleden een keer een wandelexcursie gedaan. Een van de bekendste wandeltochten van Tenerife is de kloof van Masca.

Het pittoreske dorpje Masca is een vaste pleisterplaats voor van die bustours waarbij je in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk hoogtepunten te zien krijgt. Ik heb bewondering voor de chauffeurs die zo’n enorme bus altijd weer veilig door de vele haarspeldbochten weten te manoeuvreren. Het piepkleine Masca is geen plek om uren rond te dwalen tenzij je de kloof gaat doen. Met de afdaling ben je minstens drie uur bezig en als beloning wacht je een strandje dat verder alleen met een boot is te bereiken.

De grootste sportievelingen lopen na een verfrissende duik weer naar boven. Heb je een gemiddelde conditie of wil je je krachten sparen, dan kun je beter een taxiboot nemen naar het naburige havenplaatsje Los Gigantes. Vervolgens moet je met een gewone taxi weer naar Masca om bij je (huur)auto te komen want de streekbus komt er niet zo vaak.

Excursie

Al met al een prijzig gebeuren, dus dan kun je net zo goed een kleinschalige excursie boeken waarbij je comfortabel wordt opgehaald en thuisgebracht. Zo kun je je helemaal op de wandeling concentreren. En dat is wel nodig want hoewel je voornamelijk bergafwaarts loopt, vergt de tocht best wat van je lichaam. Verder is het raadzaam om ’s ochtends vroeg te vertrekken. Niet zozeer om de brandende zon te vermijden maar omdat het later op de dag best wel druk wordt. En terecht want deze wandeling is zeer de moeite waard.

Etteke de Boer woont sinds 1995 in het zuiden van Tenerife waar ze werkt als freelance tolk, vertaler en journalist, onder andere voor tnttenerife.com

Lees alle berichten over:

blog
etteke
excursie
local
tenerife
wandelen