Utrecht 27 juni 2022 – Mallorca is een ideale bestemming voor fietsers en voor liefhebbers van lekker tafelen. Wil je weten hoe dat precies zit? Kom dan tussen 28 juni en 3 juli 2022 naar de Winkel van Sinkel in Utrecht. Daar is tijdens de Spaanse La Vueltaweken overdag een informatiepunt ingericht waar je alles te weten kunt komen over een fiets-smulvakantie en kun je in de avond lekker Mallorcaans dineren.

Mallorcaanse coca

Mallorcaanse coca en salade

Ideale bestemming voor in de herfst en de winter

Maandagavond 27 juni gaven Lucia Escribano, Camino Gonzalez en  Catalina Cañellas  van Turismo Mallorca meer informatie over de fietsmogelijkheden op hun eiland. Zo vertelden ze dat er maar lieft ruim 2000 kilometer aan fietspaden is. Camino Gonzalez: ‘Wat veel mensen niet weten is dat Mallorca eigenlijk een ideale bestemming is in het laagseizoen. Het is minder druk en de temperaturen zijn overdag vaak toch erg aangenaam. Vooral als je wilt fietsen is het beter om tussen oktober en april te komen want dan is het veel minder druk op de wegen. Onderweg kun je overal genieten van onze gastronomie. We hebben maar liefst negen restaurants met Michelinsterren op het eiland.’

Mallorca in Utrecht

Camino Gonzalez (Turismo Mallorca), Catalina Cañellas (Turismo Mallorca), Ignacio Valle (Spaans verkeersbureau), Lucia Escribano (Turismo Mallorca) en Rosa Vicente (Spaans Verkeersbureau).

 

Fietswinkels en fietshotel op Mallorca

Ignacio Valle, directeur van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag opende de avond met een welkomstwoord. Daarna spraken o.a. Lucia Escribano, directeur van Turismo Mallorca en haar collega Catalina Cañellas kort over Mallorca als fietseiland. Mallorca is vanwege het milde klimaat en de afwisseling van vlak terrein en bergen al jarenlang zeer populair onder fietsers. Dat brengt met zich mee dat er veel fietswinkels zijn maar ook veel hotels met een goede opslag voor eigen fietsen. Bovendien is er een breed assortiment aan huurfietsen, van racefietsen tot e-bikes. Na de korte presentaties kregen de 30 aanwezige  bloggers, journalisten en reisagenten een Mallorcaans diner aangeboden met lokale specialiteiten als coca en tumbet Je kunt deze hele week ook zelf een Mallorcaans diner eten in De Winkel van Sinkel. Volgende week is trouwens al de laatste week van de Proef Spanje la Vuelta Weken. Dan staat Navarra centraal. In de afgelopen weken kwamen ook Andalusië, Valencia en Aragón al langs.

Lees ook dit artikel: Mallorca kunst- en fietsparadijs 

Wil je zelf een keer tumbet maken? Dat kan. Dit is het recept van tumbet.

mallorca tumbet

Nog veel meer leuke Spanjetips!

Meer leuke tips om Mallorca en de rest van Spanje te ontdekken? Lees dan ESPANJE! magazine. Je krijgt maar liefst €10 korting op de winkelprijs als je hier een abonnement afsluit. Je betaalt geen €34,95 maar slechts €24,95. Dan heb je de eerste editie van ESPANJE! binnen een paar dagen in huis en krijg je het magazine nog een jaar lang thuisgestuurd. Bovendien krijg je de digitale editie t.w.v. €18 er gratis bij zodat je de informatie uit het magazine overal kunt lezen.