Dit Spaanse recept is favoriet op Mallorca en – ook wel eens fijn – geschikt voor vegetariërs en veganisten. Deze tumbet bestaat uit aubergines, paprika, aardappelen en sofrito. Hoe je de sofrito maakt lees je hier

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 700 gr aardappelen
  • 2 rode paprika’s
  • sofrito
  • zout en peper

Bereiding:

Maak eerst een sofrito, je vindt het recept hier.

Schil de aardappels en snijd in plakjes, bak ze in wat olijfolie in ongeveer 10 minuutjes goudbruin. Haal de aardappels uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier, kruid met zout en peper. Bak in dezelfde pan de aubergine die je in evengrote plakjes als de aardappels hebt gesneden. Ook de aubergine goudbruin laten bakken en daarna uit laten lekken op keukenpapier. Bak nu ook de paprika’s in reepjes in dezelfde pan.

Nu alles is gebakken pak je een ovenschaal en ga je de tumbet opbouwen, leg de aardappels, aubergines en paprika op elkaar en giet hier de sofrito overheen. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200˚C en zet de tumbet er voor 20 tot 25 minuten in.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!