26 mei 2021 – Wat heb je nodig om naar Spanje te reizen? En maakt het daarbij nog uit wat je precieze eindbestemming is? Omdat de maatregelen steeds weer anders zijn en veel mensen door de bomen het bos niet meer zien, heeft Turespaña een handig initiatief gelanceerd: een online tool met daarin alle informatie over alle maatregelen en vereisten om naar en door Spanje te reizen.

Lees ook: Reizen naar Spanje tijdens corona

Het Spaans Verkeersbureau Turespaña heeft hiervoor de microsite Travelsafe gelanceerd binnen de website www.spain.info. Hier kun je precies nagaan welke vereisten er voor jouw land van herkomst gelden. Ook kun je achterhalen wat de vereisten zijn om weer terug te reizen naar jouw land. De microsite wordt voortdurend bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte wordt gebracht van de laatste stand van zaken.

Het doel van dit initiatief is om de reiziger te helpen zijn reis naar Spanje op een zo
veilig mogelijk manier te laten plaatsvinden en alle beschikbare informatie te geven betreffende COVID-19 maatregelen en vereisten, zoals PCR-testen en quarantaine maar ook voorzorgsmaatregelen en vereisten voor, tijdens en na de reis. De informatie is beschikbaar in de Spaanse, Engelse, Franse en Duitse taal.

Informatie per regio

Ook kun je gedetailleerde informatie vinden over de specifieke maatregelen die van kracht zijn in de verschillende autonome regio’s.

Op zoek naar inspiratie voor je vakantie naar Spanje? Lees dan ESPANJE! MAGAZINE. In de editie die nu in de winkel ligt o.a. de 10 mooiste wandelingen in heel Spanje, lang weekend Sevilla, fincavakantie op Mallorca en fietsvakantie op de Canarische Eilanden. In de komende editie onder andere een special van 20 pagina’a over de Costa Blanca, 10 tips voor een topvakantie op Ibiza, surfen op Tarifa en de mooiste canyondorpen van Albacete. En natuurlijk meer over de Spaanse taal en geschiedenis, onze populaire quiz, winacties, cd-tips, de nieuwste boeken, de ESPANJE-agenda en leuke nieuwtjes, Je kunt ‘m hier bestellen.

bestelknop