Man checkt weer in Spanje op mobiel

Niet onbelangrijk: gaat de zon een beetje schijnen tijdens je vakantie in Spanje? Vaak wel gelukkig. Maar Spanje is een groot land en terwijl het aan de ene kant van het land misschien een stralende dag is, kan het aan de andere kant hard regenen. Ook binnen eenzelfde regio of provincie kunnen de temperaturen sterk uiteenlopen. Zo kun je in Andalusië ’s morgens skiën in de bergen en ’s middags een duik nemen in zee.

Lees ook: Tijdsverschil met Spanje?

Op Gran Canaria is het noordelijke deel van het eiland vrijwel altijd een stuk koeler dan het zuiden. Over het algemeen geldt: hoe zuidelijker, hoe warmer. In de bergen is het een stuk koeler, hier heb je ook midden in de zomer ’s avonds een jas nodig. Het binnenland kent een droger klimaat dan de kust. Globaal bezien zijn er drie verschillende klimaten te onderscheiden: de eilanden en de kustgebieden in het zuiden en oosten kennen een mediterraan klimaat, het centrale binnenland heeft een landklimaat en in het noorden en noordwesten van Spanje is sprake van een zeeklimaat, vergelijkbaar met het klimaat in Nederland en België.

Wil je meer weten over Spanje? Lees dan ook het prachtige magazine ESPANJE! Regel het HIER!

 

Om te weten of die wollen trui of jas nou wel of niet mee moet in de koffer, is het allereerst belangrijk om goed voor ogen te hebben wáár in Spanje je precies verblijft. Ga er niet zonder meer van uit dat de weersvoorspelling voor Spanje in het algemeen, specifiek geldt voor jouw bestemming. Vaak is de algemene voorspelling gebaseerd op de weersverwachtingen in hoofdstad Madrid en die zijn doorgaans totaal anders dan bijvoorbeeld in een van de populaire badplaatsen.

Enkele handige sites om te zien wat voor weer het wordt op jouw bestemming zijn Eltiempo.es, Tiempo.com en Aemet.es. Houd er wel rekening mee dat als er bergen in de buurt zijn, de temperatuur echt per plaats kan verschillen.