Huis met zwembad Spanje

Droom je ervan om alles achter te laten en voorgoed in Spanje te gaan wonen? Kom dan naar de Emigratiebeurs op 9 en 10 februari 2019 in Expo Houten. Je kunt er niet alleen informatie vinden over het kopen van een huis, maar ook over het opzetten van een eigen bedrijf, over een baan zoeken in Spanje of over in Spanje wonen tijdens je pensioen. Uiteraard is ESPANJE! ook aanwezig.

Wellicht zijn je plannen om in Spanje te gaan wonen al in een vergevorderd stadium en heb je die droombaan of dat droomhuis al gevonden. Misschien ben je nog niet zo ver en staan er nog veel vragen open. In welk stadium je ook bent, tijdens de EmigratieBeurs 2019 kun je informatie krijgen van diverse Spaanse steden, makelaars, bedrijven, emigratiebegeleidingsbureau’s, notarissen en fiscalisten. En natuurlijk zijn wij er ook bij!

Columnist Marleen de Vijt, van de Vlaamse Spanje-makelaar Azull was er tijdens de vorige editie bij en deelt alvast haar vijf gouden tips voor emigreren:

  1. Koop als er net een nieuw project is. Je betaalt dan vaak de laagste prijs en kunt nog kiezen voor de mooiste locatie en de beste panden.
  2. Doe nooit zaken zonder een advocaat, sommige mensen kiezen voor de veelal goedkopere asesor. Maar die is vaak minder op de hoogte van alle regels, is niet verzekerd en heeft geen beroepaansprakelijkheid.
  3. Betaal nooit een voorschot aan een privépersoon of makelaar. Laat de geldstromen altijd via een advocaat lopen.
  4. Focus je in de eerste plaats op de omgeving. Waar je wilt wonen is belangrijker dan het pand zelf. In een foute omgeving word je nooit gelukkig.
  5. Wil je een huis kopen om het te verhuren? Pas dan op. Op veel plekken moet je een vergunning hebben. Aan de Costa del Sol mag je alleen verhuren als er airco en verwarming zijn.

De entree van de Emigratiebeurs is gratis voor lezers van ESPANJE! Ga naar Emigratiebeurs.nl en gebruik actiecode FKH769 (waarde €12,50 per stuk). Je ontvangt de vrijkaarten via de e-mail. Wees er snel bij want op = op.

Meer lezen?

Huis Spanje Mallorca10 Tips voor wie in Spanje een huis wil kopen

Handige en belangrijke tips voor wie een optrekje wil kopen onder de Spaanse zon.