In Gort over de grens reist Ilja Gort binnenkort weer door heel Spanje op zoek naar de mooiste plekjes en om zich onder te dompelen in de wereld van Spaanse wijn. Vanaf vrijdag 24 januari begint het vierde seizoen. De wijnkenner reist in zes afleveringen naar de mooiste plekken onder de Spaanse zon. De serie is elke vrijdag om 19.50 uur te zien op NPO2. Wij zitten er al helemaal klaar voor! Jij ook?

Er is geen betere én leukere manier om (culinair) Spanje te ontdekken dan met Gort. Na al eerder in Spanje te zijn geweest, gaat hij ook dit keer naar onze favoriete bestemming. Dat begrijpen wij maar al te goed ; ). In de eerste aflevering reist Gort naar de provincie Alicante. Hij neemt je mee naar bijzondere plekken, waaronder een voormalig pirateneiland, maar ook naar het bekende Benidorm.

De Spaanse keuken en heerlijke wijnen spelen natuurlijk weer een belangrijke rol, maar Gort laat je in alle afleveringen ook kennis maken met prachtige bekende en minder bekende plekken van Spanje. Zo reist hij af naar Asturië, Huelva, Catalonië, Tierra, Campos en Córdoba.  Meer weten over al deze bestemmingen? Lees dan de ESPANJE!.  Je kunt losse nummers bestellen of krijgt vier keer per jaar heerlijke verhalen over Spanje op de mat voor nog geen twee tientjes

Let op: Op vrijdag 28 februari is er geen uitzending in verband met het WK allround schaatsen.

In het filmpje hieronder een terugblik van vorig seizoen in Valencia, een van de bestemmingen waarover je meer leest in het nummer van ESPANJE! dat nu in de winkel ligt.

Lees ook: De beste Spaanse rode wijnen