In Gort over de grens reist Ilja Gort door heel Spanje op zoek naar de mooiste plekjes. Ook dompelt hij zich onder in de wereld van Spaanse wijn. Vanaf vrijdag 24 januari was het vierde seizoen te zien. De wijnkenner reisde in zes afleveringen voor de tweede maal naar de mooiste plekken onder de Spaanse zon. De serie is in de zomer van 2022 van 11 juli t/m 19 juli in herhaling te zien vanaf circa 19.50 uur op NPO2. 

Er is bijna geen betere én leukere manier om (culinair) Spanje te ontdekken dan met Gort. Na al eerder in Spanje te zijn geweest, gaat hij ook dit keer naar onze favoriete bestemming.

In de eerste aflevering reist Gort naar de provincie Alicante. Hij neemt je mee naar bijzondere plekken, waaronder een voormalig pirateneiland, maar ook naar het bekende Benidorm.

De Spaanse keuken en heerlijke wijnen spelen natuurlijk weer een belangrijke rol, maar Gort laat je in alle afleveringen ook kennis maken met prachtige bekende en minder bekende plekken van Spanje. Zo reist hij af naar Asturië, Huelva, Catalonië, Tierra, Campos en Córdoba. Meer informatie over de verschillende afleveringen vind je hier.

Wil je meer weten over het fascinerende Spanje achter de costa’s? Lees dan ESPANJE! magazine. Een heel jaar lang op de mat en in je mailbox voor slechts €19,95.