Wil je hoge roamingkosten of traag internet voorkomen tijdens je verblijf in Spanje? Dan hebben wij een handige oplossing! Koop een lokale extra simkaart. Dat is vaak veel sneller en goedkoper dan extra MB’s bij je Nederlandse provider kopen.

Of je nu wilt navigeren met behulp van GPS, je avonturen wilt delen op sociale media of gewoon bereikbaar wilt zijn voor noodgevallen, een simkaart van een Spaanse provider is vaak de voordeligste keuze. Je kunt via de hotspot van je mobiel je aangekochte MB’s delen met je huis- of kamergenoten of werken of films kijken op je laptop. Ook superhandig en voordelig als je een tweede huis hebt in Spanje en er te weinig bent om een duur WiFi-abonnement af te sluiten.

Laat je SIM-kaart plaatsen in een telefoonwinkel

Als je naar een Spaanse telecomwinkel gaat, dan kunnen ze ‘m voor je in je telefoon zetten. Daarna kun je switchen van de ene naar de andere card. Je kunt daarbij bijvoorbeeld kiezen dat je telefoontjes en SMS-berichten via je Nederlandse kaart lopen en alle browse-activiteiten via de Spaanse kaart. Wij hebben het zelf uitgeprobeerd en hebben er heel goede ervaringen mee. Voor 10-20 euro kun je genoeg MB’s kopen om een hele maand te telewerken en ’s avonds nog tv te kijken op je laptop of mobiel.

Waar koop je een Spaanse simcard?

Bij aankomst in Spanje heb je verschillende opties om een simkaart te bemachtigen. De meest snelle manier is om een prepaid simkaart te kopen als je aankomt op de luchthaven. Hoewel deze optie iets duurder kan zijn, biedt het directe toegang tot internet en voorkomt het gedoe van het zoeken naar een lokale winkel. Als alternatief kun je ook bij lokale telefoonwinkels, supermarkten en elektronicawinkels kijken. In Spanje zijn er verschillende telecomaanbieders die prepaid simkaarten aanbieden, zoals Movistar, Vodafone en Orange. Deze providers bieden verschillende pakketten en tarieven aan, afhankelijk van je behoeften en budget. Bij het kiezen van een simkaart is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid data, belminuten en geldigheidsduur van het pakket.

Ook een optie: de e-simkaart

Een alternatieve optie is het gebruik van e-simkaarten. Met een e-simkaart kun je je telefoon eenvoudig verbinden met het netwerk van een Spaanse provider zonder een fysieke simkaart te plaatsen. Dit is vooral handig voor reizigers met een e-simcompatibel apparaat. Neem contact op met je huidige provider om te controleren of ze e-simdiensten ondersteunen en welke partners ze hebben in Spanje. Wij hebben hier zelf geen ervaring mee.

Wil je meer leuke en handige tips voor je reis naar Spanje? Lees dan ook het magazine ESPANJE! Klik hier voor een voordelig abonnement.

 

De goedkoopste opties

In Spanje bieden telecomaanbieders verschillende prepaid simkaarten aan met verschillende tarieven en databundels. Hoewel de exacte tarieven kunnen variëren, hebben we de goedkoopste opties vast voor je uitgezocht. Let wel: dit is een momentopname. Tarieven kunnen altijd variëren.

Movistar

Movistar is een populaire Spaanse provider die een verscheidenheid aan prepaid simkaarten aanbiedt. Een van hun aanbiedingen in de zomer van 2023 is bijvoorbeeld een prepaid simkaart met een databundel van 40 GB voor €10. De geldigheidsduur van dit pakket is vier weken. Hier vind je meer aanbiedingen van Movistar.

Vodafone

Vodafone is een andere grote telecomaanbieder in Spanje. Ze hebben verschillende prepaid simkaarten beschikbaar, waaronder pakketten met verschillende hoeveelheden data en belminuten. Wij vonden bijvoorbeeld eentje van 50Gb voor €10 die 28 dagen geldig is, ook in de rest van Europa. Hier zie je verschillende aanbiedingen van Vodafone.

Orange

Ook Orange biedt verschillende prepaid simkaarten aan. Hier krijg je voor €10 net als bij Vodafone 50 GB. Je kunt er ook mee reizen naar andere Europese landen. Je tegoed blijft hier zes maanden geldig. Hier zie je de aanbiedingen van Orange

Ons advies: kijk en vergelijk eerst

Nogmaals: deze prijzen zijn een momentopname. De prijzen variëren afhankelijk van de actuele aanbiedingen en promoties. Het is de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken en te kijken welke het beste past bij jouw behoeften en budget. We hopen dat deze informatie je helpt bij het kiezen van een geschikte prepaid simkaart tijdens je verblijf in Spanje. Veel plezier met je reis!

Lees ook: Twaalf tips voor op een Spaans terras

 

Lees ook: Handige woorden en zinnen voor tijdens je vakantie in Spanje