19 september 2022 – Half augustus arriveerde Roel Nieuwenkamp, de opvolger van ambassadeur Jan Versteeg, in Madrid. Wie is hij en wat zijn zijn plannen? Hoe kijkt hij aan tegen de relatie tussen Spanje en Nederland, wat wil hij doen voor de Nederlanders in Spanje en wat vindt hij eigenlijk van Spanje?

NOS-correspondent Rop Zoutberg zocht hem op en liep met hem door Madrid om een interview en mooie foto’s te maken voor ESPANJE! Je kunt het interview lezen in de najaarseditie van ESPANJE! Als je je hier aanmeldt voor ESPANJE! heb je het nummer met het interview half oktober in je brievenbus.

Eerste bericht van Roel Nieuwenkamp op Facebook

Op 22 augustus stelde Roel Nieuwenkamp zich zo voor op Facebook.

‘Vorige week landden mijn echtgenote Esther, onze twee kinderen Liz en Victor en onze hond Napoleon in Madrid en het leek me aardig om op mijn eerste werkdag als ambassadeur van Nederland in Spanje iets van me te laten horen. In de eerste plaats voel ik me zeer vereerd met deze benoeming in dit prachtige land, waar ik in mijn jongere jaren menig vakantie aan de Costa’s heb doorgebracht 😉. Maar ik weet dat Spanje meer is dan zon, zee en strand en zal mij de komende jaren inzetten om de relatie tussen Nederland en Spanje te versterken, de belangen van Nederland en Nederlandse bedrijven te behartigen. En er natuurlijk te zijn voor de Nederlanders in Spanje. Voor u. Het is fantastisch om te zien dat er zo’n grote en hechte Nederlandse gemeenschap in Spanje woont, overwintert en op vakantie gaat en hoop tijdens mijn werkbezoeken aan de regio’s deze gemeenschappen te ontmoeten. Ik zie er enorm naar uit mij samen met het team Madrid en de Honorair Consuls de komende jaren keihard in te zetten voor alle Nederlanders in Spanje. Tot slot wil ik graag een woord van dank richten aan mijn voorganger Jan Versteeg, die zich met ziel en zaligheid heeft ingezet voor de Nederlanders in Spanje tijdens de Covid-periode en wens hem het allerbeste in Parijs.

Een uitgebreidere introductie volgt binnenkort.

Voor nu een snelle groet,

Roel Nieuwenkamp’

Jan Versteeg bedankt!

Uiteraard sluiten wij ons aan bij de woorden van dank aan Jan Versteeg. Hij heeft velen van ons door de coronacrisis geholpen met zijn wekelijkse vermakelijke, interessante en informatieve berichten op Facebook. Heel veel dank en we wensen je een prachtige tijd in Parijs Jan!

 

Lees hier het interview dat ESPANJE! had met Nieuwenkamps voorganger Jan Versteeg

Lees ook het interview met Matthijs van Bonzel, de voorganger van Jan Versteeg