Legado en los Huesos Netflix film

Een van de nieuwste films op Netflix is de spannende Spaanse thriller Legado en los Huesos. De film was in zijn eerste weekend op Netflix zelfs de meest bekeken film in heel Spanje en Italië. Wat ons betreft een aanrader voor thrillerfans.

De film speelt zich af in de Baztan-vallei in de regio Navarra. In de thriller moet rechercheur Amaia een vreemde zaak oplossen met verschillende zelfmoorden.

Legado en los Huesos is onderdeel van een trilogie en kwam uit als tweede film. Het is aan te raden de films in de juiste volgorde te kijken om ze helemaal te begrijpen. De films zijn gebaseerd op de boeken van de Spaanse schrijfster Dolores Redondo.

Lees ook: Toy Boy: het nieuwste Spaanse succes op Netflix

1. El guardián Invisible


De eerste film is El guardián Invisible waarin rechercheur Amaia een ander soort zaak moet oplossen. In deze spannende film wordt het lichaam van een meisje gevonden, dat in verband wordt gebracht met een andere zaak van een maand daarvoor, waarbij een ander meisje ook al werd gevonden in dezelfde toestand. Voor deze zaak moet Amaia terug naar haar geboortestreek waar haar verleden ook een rol begint te spelen.

2. Legado en los Huesos


De tweede film uit de trilogie is Legado en los Huesos. Om deze film echt goed te begrijpen zul je dus eerst El guardián Invisible moeten kijken. Een man die voor de rechter moet komen pleegt zelfmoord en laat een briefje achter met het woord ‘Tartallo’. Maar, er zijn meerdere zelfmoorden gepleegd waarbij het slachtoffer een briefje achterliet met dezelfde tekst, ‘Tartallo’. Amaia gaat op onderzoek uit met haar team. Hoe dichterbij ze bij de waarheid komt, hoe meer ze emotioneel betrokken raakt.

3. Ofrenda a la Tormenta

De laatste film uit de trilogie, Ofrenda a la Tormenta, is al opgenomen maar moet nog uitkomen. De film wordt deze zomer in de Spaanse bioscopen verwacht.

Lees ook: De leukste Spaanstalige films en series op Netflix