VueltaWielerfans opgelet: La Vuelta, de Ronde van Spanje, gaat in 2020 van start in Utrecht. Dat nieuws is deze woensdag officieel bevestigd door de organisatie van de Spaanse wielerronde. De eerste etappe wordt binnen de stad Utrecht gereden en een dag later start het peloton in Den Bosch. Op dag drie maken de wielrenners een rondje door Brabant, waarbij ze beginnen en eindigen in Breda.

In augustus 2020 belooft het dus groot feest te worden in Utrecht en Noord-Brabant. De twee provincies en de gemeenten Utrecht, Den Bosch en Breda zullen samen zes miljoen euro bijdragen aan de organisatie van het sportevenement en de festiviteiten eromheen. Het is de tweede keer dat de Vuelta vanuit Nederland vertrekt. In 2009 was Assen het startpunt. Andere keren dat de Ronde van Spanje buiten Spanje begon, was in 1997 in Lissabon en in 2017 in het Franse Nîmes.

Ciudad de la bicicleta

De stad profileert zich graag als fietsstad en was al eerder het decor van grote en bekende wielerrondes: in 2015 organiseerde de Domstad de start van de Tour de France en in 2010 arriveerde het peloton hier na de tweede etappe van de Ronde van Italie. Hiermee zal de stad in 2020 de enige stad ter wereld zijn waar de drie grootste wielerrondes hebben plaatsgevonden.

Lees ook: 10 x waarom jij ook naar de Vakantiebeurs wil