Hollywood-acteur en klimaatactivist Leonardo DiCaprio stapt als investeerder en als ´het gezicht´ in Solarmente, het bedrijf van de Nederlander Wouter Draijer (29) in Barcelona.

Volgens DiCaprio heeft Draijer een model bedacht, waardoor meer mensen ervoor zullen kiezen hun huis van zonnepanelen te voorzien. Die ontwikkeling kan DiCaprio niet snel genoeg gaan.  ‘De urgentie van duurzaamheid vereist onmiddellijke actie’, aldus de acteur. ‘Ik vind het model dat Solarmente heeft bedacht een strategische stap naar een schonere toekomst.’

Leonardo di Caprio

Ruim 50 miljoen euro

Wouter Draijer is enorm blij met zijn wereldberoemde investeerder. Toen hij vorige zomer op het idee kwam om de DiCaprio Foundation te benaderen, keken mensen in zijn omgeving hem met ongeloof aan. Draijer: ‘Ik wist ook wel dat de kans dat ik Leonardo DiCaprio als investeerder aan Solarmente zou kunnen binden, op zijn zachtst gezegd nogal klein was, maar ik wilde het toch proberen omdat ik had gekeken naar het portfolio van DiCaprio en mijn bedrijf daar goed bij aansluit. Als ondernemer moet je soms ook gewoon durven.’  DiCaprio investeert ruim 50 miljoen in het bedrijf Solarmente, dat de Nederlander Wouter Draijer in 2020 oprichtte in Barcelona. Daarnaast verbindt DiCaprio zich er als ´gezicht´ aan. Hij wordt ambassadeur van Solarmente. Dat betekent dat DiCaprio waar hij dat kan, het verkoopmodel waar Solarmente mee werkt, zal noemen als de manier waarop het volgens DiCaprio moet. Dat kan zijn in speeches, DiCaprio´s documentaires of als hij met wereldleiders over klimaatverandering spreekt.

Dit artikel is geschreven door Richard Hogenkamp, Spanje-correspondent van o.a. ESPANJE! MAGAZINE, RTL en Financieel Dagblad. Wil je meer verhalen van hem lezen over Spanje? Bestel ESPANJE! dan hier

Zonnepanelen via een abonnement

DiCaprio steunt via zijn stichting projecten die het voor grotere groepen mogelijk maken zelf iets te doen tegen klimaatverandering. Bij zonnepanelen zijn voor veel mensen de hoge beginkosten een barrière. Het bedrijf van Wouter Draijer introduceerde in Spanje, zonne-energie via een abonnementsmodel. Het is vergelijkbaar met het lidmaatschap van de sportschool. Daarmee vervallen de hoge kosten aan het begin. Vorig jaar interviewde Richard Hogenkamp Wouter voor ESPANJE! magazine. Je kunt het interview hier lezen en bestellen.

Wouter Draijer Solarment, foto Richard Hogenkamp

Wouter Draijer van Solarmente. Foto: Richard Hogenkamp/ESPANJE!