• Portaventura

De snelste en hoogste achtbaan van Europa, een van de grootste waterparken ter wereld, een themapark waar je meer leert over de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid. In Spanje kun je wekenlang iedere dag wel naar een pretpark met de kinderen. Of zonder kinderen natuurlijk! Wij zochten tien leuke voor je uit.

1. Superachtbaan in Ferrari Land

Nu ‘onze’ Max het zo goed doet in de Formule 1, heeft deze sport ook in ons land veel aan populariteit gewonnen. Wat zullen de meeste kinderen blij zijn als ze horen dat ze naar Ferrari Land gaan (en anders hun papa’s wel). Dit park, dat in 2017 is geopend, staat in Salou en heeft de snelste (180 km/u) en hoogste (112 meter) achtbaan van Europa. Zijn naam is Red Force. Ook is er een racebaan op het circuit en kan je in een simulator voelen hoe het is om in een formule 1 wagen te rijden. Wil je een bekende coureur spotten? Dit is je kans.

 

   TIP Koop hier van tevoren je combinatieticket voor Ferrari Land en PortAventura

 

2. Port Aventura World: wereldpark

Dit themapark ligt direct naast Ferrari Land. Port Aventura is een van de meest bezochte parken van Europa. Dit is niet voor niets, het heeft zelfs prijzen gewonnen vanwege de bijzondere vuurwerk-, muziek- en watershows met special effects. Snelle achtbanen horen natuurlijk ook hier tot de mogelijkheid, maar ook leuk zijn de verschillende landenthema’s. Zo vind je een Maya-achtbaan in het Mexico-deel, of je kunt kanoën in Polynesië en in de drakenachtbaan in China.

3. Terra Mítica, voor groot en klein

Ga of ben je met kinderen op vakantie in (de buurt van) Benidorm, dan is dit park een echte aanrader. Dit park heeft als thema’s de oude Griekse, Romeinse en Egyptische beschavingen. Varen over de Nijl, waterfietsen in de haven van Alexandrië, een vrije val maken in de Fenix in Rome, zweven in een mythische zweefmolen of lekker relaxen in een jacuzzi. Er is aan iedereen gedacht, groot en klein kan zich hier uitstekend vermaken.

Koop hier vast je tickets voor Terra Mítica

4. Aqualandia: ook in Benidorm

Dit (zout)waterpark is het grootste (150.000 m2) van Spanje en één van de grootste ter wereld! In de zinderende zomerhitte van Benidorm is dit de ideale plek voor verkoeling. Dit park is ingesteld op alle leeftijden, zodat ook de allerkleinsten veilig kunnen genieten van het water en speciale kinderglijbanen en speeltoestellen. Wel goed opletten dat je niet verdwaalt! Wat vind je nog meer in dit park? Watervallen, golfslagbaden, jacuzzi’s, lagunes, strand, een splash en een geiser. En niet te vergeten de hoogste waterglijbaan van Europa (33 meter). Je bent gewaarschuwd: je roetsjt met 100 km/u naar beneden.

5. Lago Martiánez

Dit park op Tenerife is van een heel andere orde. Hier gaat het om de mooie natuur en om ontspanning. In een prachtige omgeving kun je dankzij het klimaat het hele jaar door heerlijk buiten verblijven. Het park is enorm groot, 100.000 vierkante meter. Wandel door de prachtige tuinen langs het grote meer en ontspan lekker in het zoute water van één (of meer) van de zeven zwembaden. Saai? Helemaal niet! Het park wordt opgeleukt door enorme sculpturen van kunstenaar César Manrique. En anders kan je ook nog even langs de geiser of de ‘waterkrater’. Je kunt de dag afsluiten met een hapje in één van de restaurants of een drankje in de cocktailbar. Hier kun je tickets bestellen.

 

6. Tibidabo: familiepark in Barcelona

Tibidabo bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. Het heeft moeilijke tijden gekend tijdens de burgeroorlog, maar daar gelukkig weinig schade aan over gehouden. Sinds het begin van de 21e eeuw zijn er veel nieuwe attracties in het park gekomen. Wat denk je van een spannende rollercoaster? Of het reuzenrad met uitzicht over de stad? Of de splinternieuwe Virtual Express? Met deze snelle trein kan je sinds deze zomer met een virtual reality bril op je neus een ritje maken door de toekomst.

Hier vind je meer tips van ESPANJE! voor een leuke vakantie in Barcelona met de kids

6.Forestal Park Mallorca: op avontuur met het hele gezin

Dit park ligt in de buurt van Palma de Mallorca. Hier kan je met kinderen vanaf 6 jaar terecht voor een actief avontuur. Ook voor volwassenen is dit een leuke manier om tijdens je vakantie eens een dagje actief te zijn. Je kunt een route afleggen via de boomtoppen, slingeren in de lianen als Tarzan, abseilen, klimmuren beklimmen, obstakelroutes afleggen. Het park heeft ook familieprogramma’s zodat je gezamenlijk op avontuur kunt of tegen een ander gezin te battelen.

 

Je kunt hier vast je kaartjes reserveren

 

7. Het Wilde Westen in Sioux City Park

Gran Canaria kent meerdere attractieparken. Een van de meest bijzondere daarvan is Sioux City Park. Het thema hier is het Wilde Westen. Dus: paarden, cowboys en indianen! Je waant je in een stadje in het Wilde Westen. Er worden cowboyshows gegeven, je mag hier zelf paardrijden of je kunt op de foto met een Indiaan. Of wil jij een ‘saloon-experience’ beleven? Dat kan hier allemaal.

Wil je meer leuke reistips voor Spanje? Lees dan ook het leuke en inspirerende magazine ESPANJE! Bestel hier met 10 euro korting!

8. Zeven loopings in Parque Warner Madrid

In San Martín de la Vega, niet ver Madrid, ligt dit themapark van de filmproductiemaatschappij Warner Brothers. Het zal je niet verbazen dat dit park je helemaal in filmsferen brengt. De bekendste attractie hier heet de ‘Superman’ waarmee je maar liefst 7 loopings maakt met een snelheid van 100 km/u! Maar dat is natuurlijk alleen voor de durfal. Voor de kleintjes zijn er speciale, mildere, attracties. Een leuk voorbeeld is het Scooby-Doo-avontuur.

Hier kun je vast je kaartjes kopen voor Warner Madrid

9. Isla Mágica: afgehuurd door Tom Cruise

Tom Cruise´s huurde dit hele park af voor zijn dochter Suri, toen hij in 2009 in Sevilla was voor de opnames van Knight and Day. Dit themapark neemt je mee naar de 16e eeuw en is onderverdeeld in zeven thema’s. Zo is er een zone met het thema ‘piraten’, waar je piratenboten en -schatten zult vinden. In de zone ‘Amazonia’ beleef je hoe het is om in het regenwoud van de Amazone te zijn. En in ‘Agua Mágica’ kun je heerlijk zwemmen in rustig water, of juist wild in de wildwaterbaan. Of wil je toch liever meedeinen in het golfslagbad?

Koop hier vast je tickets voor Isla Mágica

10 Siam Park: waterpret in de winter

Siam Park is uitgeroepen tot het beste waterpark van de wereld. Een van de hoogtepunten is de Tower of Power. Een glijbaan die je door een transparante buis langs haaien en roggen leidt. Maar dat is niet het enige. Siam Park heeft een enorm scala aan glijbanen die zowel voor kinderen als volwassenen garant staan voor een dag waterpret.

Het kan soms nogal druk zijn, zeker op warme dagen. Reserveer daarom van tevoren vast je tIckets!