Spanje heeft honderden kilometers kustlijn en de prachtigste steden waar je je dagenlang kunt onderdompelen in het Spaanse leven. Hoé fijn is het om zo’n fijne stad te combineren met la playa? Speciaal voor wie niet kan kiezen tussen citytrip en strandvakantie, zetten wij de 10 leukste Spaanse steden met strand op een rij.

Barcelona

kust van Barcelona
Een all time favorite. Weinig steden ter wereld hebben het strand zó dichtbij het stadscentrum. Wist je trouwens dat het zandstrand van Barcelona geen natuurlijk strand is? Speciaal voor de Olympische Spelen werden de rotsen verwijderd en bijna vijf kilometer strand opgespoten.

Lees ook: 10x zien en doen in Barcelona 

Valencia

kust van Valencia

Valencia is een ideale fietsstad. Huur een exemplaar en begeef je snel naar het strand, waar je natuurlijk paella eet in één van de vele strandtenten of restaurants.

Lees ook: 10x zien en doen in Valencia 

Malaga

kust van Malaga

Typisch voor het strand van Malaga zijn de parasolletjes van stro. Met een beetje geluk komen verkopers langs met verse vis van de barbecue.

San Sebastian

kust van San sebastian

Een klassieker in San Sebastian: pintxos eten en daarna lekker uitbuiken op het strand. Voor de liefhebbers: surfen kan hier ook prima!

Santander

kust van Santander

De hoofdstad van Cantabrië is een surfers paradise, maar ook bijzonder geschikt voor andere watersporten.

Alicante

kust van Alicante

Ideaal voor een weekend strand, zoals we eerder al schreven in deze reportage over Alicante.

A Coruña

A Coruña

Eigenlijk heeft de hoofdstad van Galicië alles: een waanzinnige gastronomie, volop groen, niet té veel toeristen en een fijn strand. Waar wacht je nog op?

Cádiz

kust-van-Cadiz

De stranden van Cádiz en omgeving behoren tot de mooiste van Spanje. Het grootste voordeel: het is er bijna altijd mooi (strand)weer!

Marbella

kust van Marbella

Trek je mooiste badpak aan als je afreist naar de mondaine badplaats tussen Malaga en Gibraltar, want in Marbella is het zien en gezien worden!

Benidorm

kust van Benidorm

Mooi weer, brede stranden en volop dingen te doen voor toeristen. Niet voor niets is Benidorm een geliefde bestemming voor overwinteraars uit Noord-Europa.

Lees ook: alle kusten van Spanje op een rij