Heerlijk voor bij de borrel en makkelijk zelf te maken: Tortillitas de camarones. Deze garnalenbeignets zijn vooral populair in de provincie Cadiz, en bij ons op de redactie van ESPANJE!. Heerlijk knapperig, geweldig bij een glas Spaanse wijn. Deze tapa werd zeer populair in de 19e eeuw, maar de oorsprong gaat veel verder terug.
Tortillitas de camarones.
  • 100 gram garnalen
  • 100 gram tarwebloem
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 middelgrote ui
  • 2 a 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • Zout
  • ca. 125 ml koud water
  • Extra vierge olijfolie om te frituren

Doe het kikkererwtenmeel en de tarwebloem in een middelgrote kom. Hak de ui en de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Voeg nu de kleine garnalen (rauw zijn ze het lekkerste maar gekookt mag ook), zout en een deel van het water toe en roer met een vork om een pasta te krijgen die niet te dik is. Voeg steeds ietsje meer water toe totdat je een mooi beslag hebt. Laat het beslag als het kan even een half uurtje rusten. Verhit dan een flink laagje olijfolie in een hapjespan tot deze heet is, maar nog net niet gaat roken. Giet dan met een opscheplepel wat beslag in de hete olie en bak aan beide kanten bruin. Schep ze als ze mooi bruin zijn uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. En klaar zijn je knapperige garnalenbeignets. Heerlijk met een frisse limonade of witte wijn. Het is heel makkelijk, maar kom je er niet uit, dan kun je de kunst hier afkijken.

Lees ook:  Zoete chocolade, een Spaanse uitvinding!
Spaanse tortilla