Als je de smaak van Spanje na je vakantie zo lang mogelijk vast wilt houden, kun je natuurlijk een lekker Spaans restaurant of tapasbar in Nederland binnenstappen. Maar ben je enigszins handig in de keuken, dan ga je natuurlijk zelf aan de slag. Met deze Spaanse kookboeken zet je de heerlijkste Spaanse gerechten op tafel. Bíjna alsof je weer in Spanje zit!

1080 recepten

1080 recepten kookboekDit kan gerust de bijbel onder de authentieke Spaanse kookboeken genoemd worden. 1080 recepten ging miljoenen keren over de toonbank en staat bij menig Spaans huishouden in de boekenkast. Met dit boek in huis heb je genoeg inspiratie om de rest van je leven Spaanse gerechten op tafel te zetten. Geschreven door Simone Ortega en haar dochter Ines en met illustraties van kunstenaar Javier Mariscal.

Bestel 1080 recepten via Bol.com

De smaken van Spanje

de smaken van spanje kookboekDe Britse kookboekenschrijfster Claudia Roden is een autoriteit op het gebied van onder meer de mediterrane keuken. De smaken van Spanje is een tijdloos kookboek, met eeuwenoude gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Van simpele tapas tot heerlijke soepen en van schaaldieren naar bonenschotels. Roden vertelt je ook hoe je fantastische paellas op tafel zet.

Bestel de smaken van Spanje via Bol.com

¡Sabor sabor!

sabor sabor kookboek¡Sabor sabor! is (nog) geen klassieker, maar gaat juist over de nieuwe Spaanse keuken. Schrijfster Sandra Alvarez, die in 2015 meedeed aan Masterchef Nederland, toverde hiervoor haar traditionele familierecepten om naar recepten met een moderne twist. Het resultaat: de gerechten zijn over het algemeen eenvoudiger te bereiden en een stukje gezonder dan hun klassieke voorgangers.

Bestel ¡Sabor sabor! via Bol.com

Basque

basque kookboekSpaans Baskenland behoort zonder twijfel tot de meest interessante culinaire regio’s van de wereld. Stap een willekeurige bar binnen en de meest bijzondere pintxos staan uitgestald op de toonbank. In Basque laat José Pizarro zien hoe je eenvoudig Baskische gerechten maakt. Met natuurlijk een hoop pintxos, maar ook een boel ander lekkers. Inclusief handige menuplanners voor elke gelegenheid.

Bestel Basque via Bol.com

De echte Spaanse keuken

de echte spaanse keuken kookboekDe markt en lokale producten spelen in de Spaanse keuken de hoofdrol. Vaak geldt: hoe simpeler, hoe lekkerder, zolang je maar mooie producten gebruikt. Dat heeft Jenny Chandler, schrijfster van het boek De echte Spaanse keuken, goed begrepen. Het boek leest alsof je een rondje loopt over de markt, en bij elke kraam (vis, vlees, groente, fruit, peulvruchten, specerijen en noten) vertelt Chandler wat voor heerlijks je met deze producten kunt maken.

De echte Spaanse keuken is op Bol.com alleen tweedehands te bestellen

Het tapas boek

het tapas boek kookboekSimone en Ines Ortega, die ook de klassieker 1080 recepten schreven, delen in Het Tapas Boek 250 tapas die je als beginnende hobbykok eenvoudig kunt bereiden. Al je favoriete tapas komen voorbij, van gambas al ajillo tot tortilla española.

Bestel Het tapas boek via Bol.com (in het Nederlands alleen tweedehands

Cataluña

Cataluña kookboek‘Een gastronomisch avontuur’ is de ondertitel van Cataluña, een geweldig kookboek vol gerechten uit de Catalaanse keuken, geschreven door José Pizarro (die eveneens het eerder genoemde ‘Basque’ schreef, over de Baskische keuken). De gerechten zijn niet al te moeilijk om te bereiden en variëren van tapas tot rijstgerechten. Zijdelings neemt Pizarro je mee op reis door Catalonië: langs het Barcelona van Gaudí, de romeinse werken in Girona en de Costa Brava.

Bestel Cataluña via Bol.com

De Catalaanse keuken

de Catalaanse keuken kookboekNog een fijn Catalaans kookboek is het onlangs verschenen De Catalaanse keuken, van Emma Warren. Maak een reis door de regio met deze 85 heerlijke gerechten. Van ‘mar y muntanya’  (‘zee en bergen’, dus vis en vlees) tot sausjes van cava en vongole met ham. De fantastische fotografie doet de rest!

Bestel de Catalaanse keuken via Bol.com

Tapas & Pincho’s

Kookboek tapas & pincho'sBinnenkort een feestje in Spaanse sferen op het programma? Genoeg inspiratie te vinden in dit boek met 35 recepten voor tapas en pincho’s (of pintxos, in het Baskisch).

Bestel het kookboek op Bol.com of neem een abonnement op ESPANJE! en krijg Tapas & Pincho’s gratis als welkomstgeschenk.

banner abonnement espanje