Of het nou hartje winter is en je wat comfortfood nodig hebt of een heerlijke zomerse dag. Lekker Spaans koken  en eten is altijd leuk en lekker. Maar hoe maak je toch een goede tortilla of een echte paella? En die pinchos, dat is een echte kunst, maar o zo leuk voor een vrolijke en lekkere Spaanse avond of middag. Met deze Spaanse kookboeken zet je zelf heel gemakkelijk de heerlijkste Spaanse gerechten op tafel. Bíjna alsof je weer in Spanje zit! Heb je meteen een lekker Spaans recept nodig, kijk dan op de uitgebreide receptenpagina van ESPANJE!

1080 recepten

1080 recepten kookboekDit kan gerust de bijbel onder de authentieke Spaanse kookboeken genoemd worden. 1080 recepten ging miljoenen keren over de toonbank en staat bij menig Spaans huishouden in de boekenkast. Met dit boek in huis heb je genoeg inspiratie om de rest van je leven Spaanse gerechten op tafel te zetten. Geschreven door Simone Ortega en haar dochter Ines en met illustraties van kunstenaar Javier Mariscal. Er zitten zowel makkelijke, basic en toegankelijke recepten in, maar ook wat moeilijkere en uitgebreidere. De hoofdstukken zijn opgedeeld op basis van het hoofdingrediënt, maar er zijn ook wat extra hoofdstukjes (kleine gerechtjes (tapas), sauzen, nagerechten etc.). Het opdelen in ingrediënten heeft als voordeel dat je gewoon kunt kijken wat je kunt doen met de soort groente, vlees of vis die je in huis hebt. Alle recepten zijn erg duidelijk beschreven met in plaats van foto’s  vaak grappige tekeningetjes  in dezelfde stijl als de kaft..

 

Bestel 1080 recepten hier

 Tapas & Pincho’s

Kookboek tapas & pincho'sBinnenkort een feestje in Spaanse sferen? Genoeg inspiratie te vinden in dit boek met 35 recepten voor tapas en pincho’s (of pintxos, in het Baskisch). Je vindt er de recepten van al die lekkere hapjes die je ook op een Spaans terras kunt bestellen. Alle recepten worden eenvoudig uitgelegd en zijn geïllustreerd met heerlijke foto’s! Ideaal comfortfood in de winter en feestfood op mooie zonnige dagen.

Bestel het kookboek op Bol.com of neem een plus-abonnement op ESPANJE! Dan kun je er namelijk voor kiezen om dit heerlijke kookboek Tapas & Pincho’s helemaal gratis thuis te krijgen als welkomstgeschenk van ESPANJE! Scroll in het abonnementenmenu door naar de Plusabonnementen om je abonnement met kookboek naar keuze te kiezen.

banner abonnement espanje

 

In de keuken van het Spaanse dorp Polopos

Je kent ze vast nog wel, Wijnand en Thysa, de winnaars van de razend populaire RTL-serie Het Spaanse Dorp: Polopos. Het creatieve stel wist niet alleen raad met het eeuwenoude dorpshuis dat zij omtoverden in een inspirerend kunstenaarsverblijf en luxe B&B, maar hebben zich nu ook gestort op de Spaanse keuken. Want hoe kun je in Spanje beter inburgeren dan door over eten te praten? Wijnand Boon deed dat en besloot tijdens de lockdown een kookboek te schrijven. Hij maakte alles zelf in zijn eigen huis en vroeg buren, marktkooplui en koks van zijn favoriete restaurants om hun recepten. Het resultaat is een heerlijk boek met gerechten uit heel Spanje, van cocido madrileño tot pimientos de Padrón. Wijnand neemt je mee naar Polopos, het pittoreske plaatsje uit de populaire RTL-serie. Naast de traditionele smaken, ingrediënten en gerechten die zijn liefde voor het dorpje hebben versterkt, deelt hij ook lokale verhalen en zijn bijzondere ervaringen uit het tv-programma. Maak onder andere lamsstoofpot van de herders, geflambeerde chorizo en boquerones. Proef streekgerechten uit de bergen, schuif aan bij de buren en eet tapas op het dorpsterras. Kortom: authentieke Spaanse gerechten met een persoonlijk randje, en alles stap voor stap uitgelegd met foto’s en illustraties van Thysa Zevenbergen.

Je kunt In de keuken van Polopos hier bestellen

 

De smaken van Spanje

de smaken van spanje kookboekVerrassende en inspirerende recepten met goede informatie en tips m.b.t. het bereiden van de gerechten. De recepten zijn gegroepeerd op thema, met per onderwerp een interessante inleiding. Daarnaast wordt er ook vermeld uit welke streek het gerecht afkomstig is en wordt het recept afgesloten met ideeën voor variaties. ‘De smaken van Spanje’ is mooi uitgevoerd en smakelijk geïllustreerd, kortom: een heerlijk boek om in te lezen en uit te koken!

De Britse kookboekenschrijfster Claudia Roden is dan ook de autoriteit op het gebied van onder meer de mediterrane keuken. De smaken van Spanje is een tijdloos kookboek, met eeuwenoude gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Van simpele tapas tot heerlijke soepen en van schaaldieren tot bonenschotels. Roden vertelt je ook hoe je fantastische paellas op tafel zet.

 

Bestel de smaken van Spanje hier

 

De Catalaanse keuken

de Catalaanse keuken kookboekDe Catalaanse keuken heeft een rijke variatie aan smaken en combinaties, en staat bekend om zijn eenvoudige, traditionele, seizoensgebonden stijl. Niet geheel toevallig, is er in Catalonië een hoge concentratie aan Michelin-sterrenrestaurants. Proef de groenten, fruit, charcuterie en zeevruchten uit Catalonië; wereldwijd bekend om hun uitmuntende smaak. Door de ligging van het Spaanse Catalonië – door de bergen verbonden met Frankrijk en via de  zee met de Arabische wereld en met steden als Girona en Barcelona – heeft zich hier een ongekend gevarieerde keuken gevormd. De culinaire subculturen, de mengeling van geschiedenis en innovatie hebben de meest uiteenlopende authentieke gerechten opgeleverd. Maak een fantastische reis langs de 85 authentiek-klassieke gerechten als ‘mar i muntanya’ (zee en bergen), vongole met ibericoham in een saus van cava of de langzaam gegaarde lamsbout in sherry en citroen en de kruidige ‘van kop tot staart’-terrine. Samen met de waanzinnige fotografie is dit het ultieme kookboek voor liefhebbers van Spaanse en mediterrane gerechten.

Bestel de Catalaanse keuken hier en heb het morgen in huis.

Tapas Verhalen en recepten

Voor dit boek verzamelden Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en -raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje. Omdat aan veel van de -barretjes, straten, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook met ons. Vaak gaan ze over eten en drinken maar zeker ook over het land en zijn mensen. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist en schrijver van een twintigtal kookboeken, waaronder de – succesvolle Koolhydraatarme bijbel, De bijbel van de Nederlandse keuken, We love groente en Solo food (waarmee zij internationaal doorbrak). Elke zaterdag schrijft ze een kook-column in NRC Handelsblad. Haar partner Edwin Winkels is schrijver en journalist en woont sinds 1988 in Spanje, waar hij onder andere werkt als correspondent voor het AD, Het Parool en de NOS. Hij heeft twaalf non-fictieboeken en vijf romans in het Nederlands en Spaans geschreven. Een boek van kenners dus, vol heerlijke recepten en verhalen!

Je kunt het boek Tapas van Edwin Winkels en Janneke Vreugdenhil hier bestellen