Of het nou hartje winter is en je wat comfortfood nodig hebt of een heerlijke zomerse dag. Lekker Spaans koken en eten is altijd leuk en lekker. Maar hoe maak je toch een goede tortilla of een echte paella? En die pinchos, dat is een echte kunst, maar o zo leuk voor een vrolijke en lekkere Spaanse avond of middag. Met deze Spaanse kookboeken zet je zelf heel gemakkelijk de heerlijkste Spaanse gerechten op tafel. Bíjna alsof je weer in Spanje zit! Heb je meteen een lekker Spaans recept nodig, kijk dan op de uitgebreide receptenpagina van ESPANJE!
1080 recepten
Dit kan gerust de bijbel onder de authentieke Spaanse kookboeken genoemd worden. 1080 recepten ging miljoenen keren over de toonbank en staat bij menig Spaans huishouden in de boekenkast. Met dit boek in huis heb je genoeg inspiratie om de rest van je leven Spaanse gerechten op tafel te zetten. Geschreven door Simone Ortega en haar dochter Ines en met illustraties van kunstenaar Javier Mariscal. Er zitten zowel makkelijke, basic en toegankelijke recepten in, maar ook wat moeilijkere en uitgebreidere. De hoofdstukken zijn opgedeeld op basis van het hoofdingrediënt, maar er zijn ook wat extra hoofdstukjes (kleine gerechtjes (tapas), sauzen, nagerechten etc.). Het opdelen in ingrediënten heeft als voordeel dat je gewoon kunt kijken wat je kunt doen met de soort groente, vlees of vis die je in huis hebt. Alle recepten zijn erg duidelijk beschreven met in plaats van foto’s vaak grappige tekeningetjes in dezelfde stijl als de kaft..
Tapas & Pincho’s
Binnenkort een feestje in Spaanse sferen? Genoeg inspiratie te vinden in dit boek met 35 recepten voor tapas en pincho’s (of pintxos, in het Baskisch). Je vind er de recepten van al die lekkere hapjes die je ook op een Spaans terras kunt bestellen. Alle recepten worden eenvoudig uitgelegd en zijn geïllustreerd met heerlijke foto’s! Ideaal comfortfood in de winter en feestfood op mooie zonnige dagen.
Bestel het kookboek op Bol.com of neem een abonnement van 8 edities op ESPANJE! Dan kun je er namelijk voor kiezen om dit heerlijke kookboek Tapas & Pincho’s helemaal gratis thuis te krijgen als welkomstgeschenk van ESPANJE!
De smaken van Spanje
Verrassende en inspirerende recepten met goede informatie en tips m.b.t. het bereiden van de gerechten. De recepten zijn gegroepeerd op thema, met per onderwerp een interessante inleiding. Daarnaast wordt er ook vermeld uit welke streek het gerecht afkomstig is en wordt het recept afgesloten met ideeën voor variaties. ‘De smaken van Spanje’ is mooi uitgevoerd en smakelijk geïllustreerd, kortom: een heerlijk boek om in te lezen en uit te koken!
De Britse kookboekenschrijfster Claudia Roden is dan ook de autoriteit op het gebied van onder meer de mediterrane keuken. De smaken van Spanje is een tijdloos kookboek, met eeuwenoude gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Van simpele tapas tot heerlijke soepen en van schaaldieren tot bonenschotels. Roden vertelt je ook hoe je fantastische paellas op tafel zet.
¡Sabor sabor!
Een modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez ontdekte bij MasterChef Holland dat haar Spaanse recepten veel waardering kregen. Zij besloot haar traditionele familierecepten – van Santiago de Compostela tot het hippe Ibiza – eenvoudiger, moderner en gezonder te maken. Haar recepten bevatten minder suiker en meer groenten dan de traditionele gerechten en er zijn opvallend veel vegetarische varianten.Door Sandra’s verhalen krijg je de Spaanse lifestyle en sfeer van het land mee. Bij de recepten staan wijntips. Sandra slaagt erin om mensen op een enthousiaste manier Spaans te laten koken, voor elk budget! Met deze gemakkelijk te bereiden recepten, met weinig ingrediënten en lekkere sauzen, zet je snel het beste uit de Spaanse keuken op tafel.
Basque
Spaans Baskenland is vermaard om zijn keuken – van tapasbar tot sterrenrestaurant – en wordt beschouwd als een van de interessantste, culinaire regio’s ter wereld. De regio staat bekend om pintxos (kunstig gemaakte minigerechtjes), cider, prachtige markten en natuurlijk heerlijke vis. José Pizarro laat met Basque zien hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf thuis te maken: van pintxos tot en met verfijnde voor-, hoofd- en nagerechten. Bovendien geeft Basque handige menuplanners voor elke gelegenheid. Van gesauteerde doperwten met chorizo, salade van gemarineerde ansjovis, tomaat & jamón of croquetas met spinazie & geitenkaas tot en met gekaramelliseerde peren met hazelnootijs. Met Basque waan je je in San Sebastián en omstreken: hét culinaire mekka van de wereld! Stap een willekeurige bar binnen en de meest bijzondere pintxos staan uitgestald op de bar. In Basque laat José Pizarro zien hoe je eenvoudig Baskische gerechten maakt. Met natuurlijk een hoop pintxos, maar ook een boel ander lekkers. Inclusief handige menuplanners voor elke gelegenheid.
De echte Spaanse keuken
Van de beroemde Boqueria in Barcelona tot de kleine dorpsmarkten op het platteland, in het leven en de keuken van de Spanjaarden spelen het marktwezen en verse regionale producten een belangrijke rol. De echte Spaanse keuken richt zich op basisingrediënten en basiskookprincipes voor eenvoudige, eerlijke en verrukkelijke Spaanse recepten.
Verdeeld over verschillende kramen vindt u op de plaatselijke markt: schaaldieren, vis, charcuterie, vlees, wild en gevogelte, rijst en peulvruchten, kruidenierswaren, eieren en zuivel, de bakker, groenten en fruit. Elk deel bevat heerlijke recepten voor de aangeboden producten. Jenny Chandler brengt de markt tot leven met een inleiding voor elke kraam en uitleg over de producten. Ze bespreekt ook traditionele kooktechnieken en geeft eenvoudige alternatieven.
De echte Spaanse keuken is op Bol.com alleen tweedehands te bestellen
De keuken van Catalonië
In dit prachtige kook- en genietboek doet José Pizarro verslag van zijn culinaire reizen door Catalonië en laat hij ons kennismaken met gerechten die de traditionele en de moderne Catalaanse keuken combineren. Zijn culinaire avonturen beginnen steevast op de markt, waar hij zijn hart ophaalt aan het verse vlees, de verse vis en de verse groenten in de kraampjes. Met al die verse ingrediënten tovert hij typisch Catalaanse gerechten op tafel, zoals de klassieke patatas bravas, een heerlijk stoofpotje van kip en langoustines.of rijst met konijn. Van een snelle tortilla met wilde paddenstoelen en winterse, langzaam gegaarde lamsschouder met asperges en zeekraal tot verfijnde hazelnoot-pruimgebakjes …
Josés interpretatie van de Catalaanse smaken zal je ongetwijfeld inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken! Het boek is ingedeeld op vlees – vis – groenten – desserts en bevat naast suggesties voor typisch Catalaanse menu’s ook tips voor authentieke eetadresjes in Catalonië.
De Catalaanse keuken
De Catalaanse keuken heeft een rijke variatie aan smaken en combinaties, en staat bekend om zijn eenvoudige, traditionele, seizoensgebonden stijl. En, niet geheel toevallig, is er in Catalonië een hoge concentratie aan Michelin-sterrenrestaurants. Proef de groenten, fruit, charcuterie en zeevruchten uit Catalonië; wereldwijd bekend om hun uitmuntende smaak. Door de ligging van het Spaanse Catalonië – langs bergen, de zee en steden als Girona en Barcelona – heeft zich hier een ongekend gevarieerde keuken afgetekend. De culinaire subculturen, de mengeling van geschiedenis en innovatie hebben de meest uiteenlopende authentieke gerechten opgeleverd. Maak een fantastische reis langs de 85 authentiek-klassieke gerechten als ‘mar i muntanya’ (zee en bergen), vongole met ibericoham in een saus van cava of de langzaam gegaarde lamsbout in sherry en citroen en de kruidige ‘van kop tot staart’-terrine. Samen met de waanzinnige fotografie is dit het ultieme kookboek voor liefhebbers van Spaanse en mediterrane gerechten.