loten loterij
Grote kans dat je nog nooit gehoord hebt van het dorp Tíjola, in de provincie Almería. Hadden wij ook niet, tot vandaag. Maar nu overwegen we toch serieus om snel een bezoekje te brengen. Want wat blijkt: de kans dat je hier in de prijzen valt met de Spaanse loterij, is relatief groot.

Tíjola is een dorp van 3.615 inwoners en de woonplaats van de rijke ondernemer Estaniaslao Berruezo. Zijn vermogen wordt geschat op 350 miljoen euro. Het is mede door hem dat Tíjola tot een van de welvarendere dorpen van Spanje behoort. Maar daarnaast speelt er nog iets mee: deelnemers aan de Spaanse loterij vallen hier opvallend vaak in de prijzen.

In de afgelopen jaren viel hier volgens de burgemeester ‘drie of vier keer’ de Gordo de Navidad, de hoofdprijs van de jaarlijkse Kerstloterij. In 2015 viel er 22 miljoen bij de ‘Gordo’. Ook werd in Tíjola een miljoen euro uitgedeeld voor de loterij Euromillón. En vorige maand was het opnieuw raak, toen er ruim drie miljoen euro werd uitgedeeld in de loterij Gordo de la Primitiva. Sinds 2014 vielen er in het dorp elk jaar grote prijzen. Je kunt je voorstellen dat de loterijverkopers het er sinds de opeenvolgende successen alleen maar drukker op hebben gekregen.

Lees ook: Spanje’s Kerstloterij