Het derde seizoen van de bloedstollend spannende Spaanse serie Entrevías staat vanaf 23 februari 2024 op Netflix. De eerste aflevering is meteen een geweldige achtbaanrit van emoties, geweld en tragedie in de straten van Madrid. 

De serie is gebaseerd op de rauwe realiteit van de Madrileense Entrevías-wijk en is daar ook opgenomen. Extra smullen dus voor liefhebbers van Spanje en Madrid. Wil je nog meer weten over de serie? Lees dan verder en klik ook op de oranje namen om naar de Instagramaccounts van de acteurs te gaan.

Entrevias 3

Ezequiel, Irene en Tirso

De ex van Tirso duikt op en zet de boel op scherp

In dit seizoen volgen we natuurlijk Tirso Abentos weer, een magnifieke rol van José Coronado. Hij is een oorlogsveteraan die een rustig leven leidt als eigenaar van een ijzerhandel in een buurt in Madrid die geteisterd wordt door bendegeweld en politieconflicten. Dagelijks bezoekt hij zijn oude strijdmakkers in de lokale bar. Maar de boel komt weer op scherp te staan door de komst van vier nieuwe mensen. Allereerst duikt Tirso’s ex-vrouw, Maica (Natalia Dicenta) op in de wijk, wat Tirso maar moeilijk kan verkroppen omdat zij hem en de kinderen vroeger in de steek heeft gelaten om in Afrika ontwikkelingswerk te gaan doen. Zij wil een buurtcentrum opzetten om de jeugd uit de criminaliteit te halen, maar of dat zo’n goed idee is?  Als zij dan ook nog iedereen voor haar karretje spant wordt niet alleen Tirso woest, maar is ook Gladys (gespeeld door de Cubaanse Laura Ramos) achterdochtig.

De vier nieuwe gezichten

Voormalige stierenvechter wordt politiecommissaris

Terwijl Tirso worstelt met zijn persoonlijke demonen, stuwen de komst van commissaris Romero (een fijne rol voor de voormalige stierenvechter Oscar Higares) en het jonge bendelid Tente de spanningen in de wijk verder op. Ezequiel (Luis Zahera) lijkt het persoonlijke doelwit te worden van de commissaris, maar is pas net uit een coma ontwaakt. Zal zijn geheugen hem in de steek laten? Gelukkig krijgt hij hulp van zijn slimme petekind Dulce (Michelle Calvó) die goed overweg kan met motors, mannen en wapens.

Ben je dol op Spanje en de Spaanse taal en cultuur? Lees dan ook het mooie magazine ESPANJE! Bestellen kan HIER!

Irene bevalt terwijl de spanning stijgt

Is dat wel een goede plek om een kleintje op te voeden? Irene (Nona Sobo), de kleindochter van Tirso, staat op het punt om te bevallen van het kind dat ze verwacht met ex-bendelid Nelson (Felipe Londoño), de zoon van Gladys. Terwijl de spanning stijgt is zij alleen thuis als het helemaal misgaat. En haar telefoon is ook nog eens leeg…

Ook deel 4 van Entrevías al in de maak

Wat Entrevías anders maakt dan andere series is dat actiescenes worden gecombineerd met een boeiend plot waarin  de sociale realiteit van de multiculturele Entrevías-wijk wordt belicht. De serie gaat over actuele sociale kwesties als corruptie en geweld en tegelijkertijd over persoonlijke worstelingen, die zo herkenbaar zijn dat je de personages al snel in je hart sluit. En dan natuurijk is er nog het heerlijke Spaanse sfeertje en het Spaans wat er wordt gesproken. Wat ons betreft wint dit deel van Entrevías het met vlag en wimpel van Berlín, de opvolger van La Casa de Papel. Gordijnen dicht, tv aan en genieten maar, dus! En als je alles weer gezien hebt, niet getreurd, gelukkig is ook deel 4 van Entrevías al in de maak. In mei 2024 zal deze vermoedelijk al te zien zijn op de Spaanse tv en op Netflix enkele maanden later.

Lees ook: nieuwe Spaanstalige Netflixfilms en series in 2024