Je Spaans bijspijkeren met behulp van Netflix. Is er een fijnere manier om een taal te leren? Je kunt zo niet alleen het algemene Spaanse Spaans leren, maar ook allerlei varianten die in Latijns-Amerika of in de verschillende regio’s van Spanje worden gesproken. Hier onze selectie van Netflixfilms en Netflixseries uit 2023. En hieronder de Spaanstalige films en series die sinds eind 2023 of begin 2024 te zien zijn op Netflix. Veel plezier, ofwel ¡diviértete!

Berlín

Ben je een echte La Casa de Papel-fanaat? Dan moet deze serie over personage Berlín je aandacht wekken. In zijn glorietijd – voorafgaand aan het avontuur van La Casa de Papel – ontmoet Berlín in Parijs een team om een van zijn meest ambitieuze overvallen ooit te plannen: 44 miljoen aan juwelen stelen in één nacht. Wij hebben de serie al even bekeken en hebben hier vijf plus- en minpunten op een rij gezet.

Sinds 29 december op Netflix

La Sociedad de la Nieve

Deze film, die genomineerd is voor een Oscar, is een ware hit in Spanje. Als je een avondje hebt, echt een aanrader!  Als een vliegtuig in het Andesgebegte neerstort, werken de overlevenden samen en worden ze elkaars laatste hoop om de weg naar huis te vinden. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hier kun je meer lezen over deze film.

Sinds 4 januari op Netflix

 

Mi soledad tiene alas

De graffiti-artiest Dan onderhoudt zichzelf door overvallen te plegen. Maar als zijn vader wordt vrijgelaten uit de gevangenis, komen de demonen in hem weer naar boven en slaat hij op de vlucht. Volgens Filmtotaal geen aanrader:  ‘Er gebeurt tegelijkertijd te veel en te weinig, waardoor het aan alle kanten tekort schiet.’

Sinds 19 januari op Netflix

Baby Bandito

Skater Kevin en zijn team plegen Chili’s grootste overval ooit, maar dan dreigen roekeloze liefde en sociale media alles te verpesten. De 8 afleveringen tellende serie is geïnspireerd op waargebeurde gebeurtenissen.

Sinds 31 januari op Netflix

Wil je meer leuke tips op het gebied van Spaanse films, muziek of reizen? Lees dan ook het magazine ESPANJE! Je kunt het hier bestellen

¡Sálvese quien pueda!

Een realityserie over personages die veertien jaar lang populair waren op de Spaanse tv, vanwege de serie Sálvame. In ¡Sálvese quien pueda! gaan ze op zoek naar nieuw werk in Amerika.

Sinds 1 februari op Netflix

Machos alfa 2

Als je seizoen 1 van deze humoristische serie nog niet hebt gezien, doe je er goed aan om daar eerst eens lekker voor te gaan zitten en kennis te maken met de vrienden Pedro, Luis, Raúl en Santi. Deze mannen voelen zich niet echt thuis in de nieuwe wereld van mondige vrouwen en proberen zich elk op hun eigen chaotische manier aan te passen. In deel 2 komen de vrienden voor nieuwe avonturen te staan. Serie totaal is enthousiast over deze serie: ‘Machos Alfa bevat alles wat een goede komedie in deze tijd nodig heeft: een sterke cast, een spannende verhaallijn met bekende maatschappelijke dilemma’s en de juiste dosis humor. Gooi hier een typisch Spaans sausje overheen en je hebt misschien wel de perfecte nieuwe komedieserie te pakken.’

Vanaf 9 februari op Netflix

A través de tu mirada

Het is alweer tijd voor het derde deel van deze romantische filmreeks. Hoewel de relatie tussen Ares en Raquel voorbij is, komen de twee elkaar weer tegen en beseffen ze toch nog gevoelens te hebben. Maar is het genoeg om de liefde nog een kans te geven? Meer weten, lees hier alvast de recensie van deel 2, A traves del mar.

Vanaf 23 februari op Netflix