Netflix heeft in de eerste maanden van 2023 weer een aantal mooie nieuwe series en films online gezet maar ook al bestaande titels, zoals Mi Vida, de Nederlandse film met Loes Luca die zich afspeelt in Cádiz.  Maar natuurlijk is er ook weer volop Spaanse en Latijns-Amerikaanse spanning en romantiek. Dit zijn onze nieuwe ontdekkingen voor een paar heerlijke Spaanse zomeravonden!

Entrevías

Deze topserie speelt zich af in Entrevías, een van de armste wijken in het district Puente de Vallecas in Madrid. Tirso Abantos, een voormalig militair, woont hier en heeft een ijzerhandel. Wanneer zijn kleindochter slachtoffer wordt van een drugsbende gaat Tirso een samenwerking aan met de corrupte politieagent Ezequiel. Lees hier onze recensie.

 

Baraja

Deze Spaanse docureeks gaat over een seriemoordenaar die in 2003 heel Spanje in zijn greep had. Galán Sotillo liet bij elk slachtoffer een speelkaart achter. De angst was groot en de politie en media tastten in het duister. In de loop van deze driedelige serie wordt langzaam duidelijk wat de motieven waren van deze grootste Spaanse seriemoordenaar. Dit waargebeurde verhaal zit boordevol angstaanjagende moorden en boeiende plotwendingen. Hou je van gruwelen, dan is dit jouw serie!

 

Bienvenidos a Edén

De serie Bienvenidos a Edén, die in 2022 een hit was op Netflix, kreeg dit jaar een vervolg. Een groep jonge aantrekkelijke influencers krijgt een uitnodiging voor een extreem exclusief feest van een duur drankmerk. De locatie en het verloop zijn één groot mysterie en de jongeren staan voor een groot avontuur. Het tweede seizoen geeft antwoord op veel vragen waar het eerste seizoen de kijkers mee heeft achtergelaten. Spannend en vol prachtige beelden die gefilmd zijn in o.a. Teruel, Lanzarote en San Sebastián.

Mi Vida

De succesvolle Nederlandse film Mi Vida is vanaf mei 2023 te zien op Netflix. Een aanrader als je hem nog niet had gezien. Loes Luca speelt hierin een kapster van in de zestig die besluit het roer om te gooien en in Cádiz te gaan wonen. Een fenomenale rol voor Luca, met mooie bijrollen voor de Spaanse actrice Elvira Minguez en Anniek Pheifer. In 2019 interviewden we haar vlak voor de premiere over haar rol en over Cádiz, waar ze voor de film een tijdje verbleef. In deze link haar verhaal.

Todas las veces que nos enamoramos

Al bij de eerste ontmoeting van Irene en Julio in Madrid slaat de vonk over. In dit liefdesverhaal is het echter niet maar alleen rozengeur en maneschijn en er staat de twee nog heel wat te wachten. Een serie over de turbulente relatie tussen twee Spaanse jongvolwassenen en alles wat daarbij komt kijken.

 

La chica de nieve

Met de in Málaga gefilmde thriller La Chica de Nieve heeft Netflix na La casa de papel weer een nieuw Spaans succes in handen. Binnen een week tijd behaalde de uit zes delen bestaande miniserie de toppositie, ook in Nederland. De serie begint met de verdwijning van de kleine Amaya. Iedereen tast in het duister over wat er is gebeurd. Maar haar ouders, de politie en de jonge onderzoeksjournalist Miren (een mooie rol van Milena Smit, dochter van de Nederlandse vastgoedontwikkelaar Robert Smit) laten het er niet bij zitten. Lees hier onze recensie.

Soy Georgina – Seizoen 2

Het leven van Georgina veranderde compleet toen ze verliefd werd op de wereldberoemde voetballer Cristiano Ronaldo. Deze serie gaat over het leven van Georgina Rodríguez als moeder, influencer en natuurlijk partner van een van de bekendste voetballers ter wereld. Smullen voor liefhebbers van realityshows.

A través del mar

Terwijl Ares medicijnen studeert in Stockholm volgt Raquel haar droom om schrijfster te worden in Barcelona. Ondertussen hebben ze een langeafstandsrelatie en dat valt nog niet mee! In dit vervolg op A través de mi ventana breekt de zomer aan en kunnen ze eindelijk weer samen zijn. Hun relatie komt voor nieuwe uitdagingen te staan. Een heerlijke film om samen op de bank te kijken!

 

Infiesto

Deze spannende film speelt zich af in een klein dorpje in Spanje. Wanneer een jonge vrouw, die al maanden als dood werd beschouwd, weer opduikt, gaan twee rechercheurs op zoek naar antwoorden. Tijdens dit onderzoek komen ze achter een merkwaardig patroon van ontvoeringen. Filmtotaal noemde deze film in deze recensie ‘een vrij onopmerkelijke politiethriller, die soms veel weg heeft van een Spaanse spin-off van Flikken’

 

 

Hasta el Cielo: La Serie

Haar leven verandert in één klap wanneer Sole midden in de nacht een telefoontje krijgt: haar man, de leider van een dievenbende, is overleden. De jonge Sole heeft vanaf dat moment geen andere keus dan samen te gaan werken met de bende van haar overleden man. Deze serie is een vervolg op de gelijknamige film uit 2020. Lees hier de recensie op Serietotaal.

 

Meer leuke Spanjetips? Neem dan hier een abonnement op  ESPANJE!

Perfil Falso

De erotische thriller Perfil Falso gaat over Camila, die via een datingsapp in contact komt met Fernando. Na een romantische tijd samen komt ze erachter dat Fernando helemaal niet is wie hij zegt dat hij is. Ze doet er alles aan om haar vragen beantwoord te krijgen. In deze originele Mexicaanse Netflixserie kruip je samen met Camila in de huid van een detective!  Perfil Falso stond onmiddellijk in de top 10 best bekeken series in Nederland en de makers hebben laten weten dat er een vervolg komt. Lees meer over deze serie in deze recensie.

 

Madre de alquiler

Je moet wel even de tijd hebben als je aan deze Mexicaanse serie begint want er zijn maar liefst 24 afleveringen. En als je de trailer hieronder ziet zal de verleiding groot zijn om meteen te gaan kijken. De arme Yeni baart een kind voor machtige Mexicaanse zakenfamilie om haar vader te redden. Na haar bevalling gebeuren er de vreemdste dingen. Jaren later zal haar leven haar opnieuw confronteren met dat moment, om de waarheid te ontdekken.

 

Pálpito

Simón stort zich in de wereld van de orgaanhandel als zijn vrouw wordt vermoord en haar hart getransplanteerd wordt naar het lichaam van iemand anders. Hij gaat op zoek naar de moordenaars en ontmoet Camila, de nieuwe eigenaar van het hart van zijn overleden vrouw. Hij wordt verliefd op haar, maar dan ontdekken ze de waarheid. Het eerste deel (14 afleveringen) van deze Colombiaanse serie verscheen in 2022 en was een groot succes. Sinds dit voorjaar kun je ook het tweede deel (10 afleveringen) bingewatchen.

 

Eres tú

Javier heeft een bijzondere gave: hij ziet na het zoenen van een vrouw hoe hun liefdesleven samen zal verlopen. Wanneer hij op een avond zoent met de vriendin van zijn beste vriend komt hij erachter dat het de liefde van zijn leven is. Hoe dit verdergaat, zie je in deze originele Spaanse Netflix romcom. Lees hier de recensie.

 

Valeria

Valeria is een Madrileense schrijfster die het niet altijd allemaal mee zit. Ze heeft last van writer’s block en haar liefdesleven verloopt al even stroef. Zij en haar vriendinnen, Carmen, Lola en Nerea, maken van alles mee en vinden steun bij elkaar. In dit derde seizoen van de serie Valeria staat Valeria weer voor een aantal belangrijke beslissingen.

 

El Silencio

In de serie El Silencio wordt Sergio na zes jaar vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij terechtkwam na het vermoorden van zijn ouders. Ana Dussel, een jonge psychiater, krijgt de opdracht om uit te zoeken wat hij verbergt. Dit blijkt lastiger dan gedacht als duidelijk wordt dat Sergio al zes jaar lang geen woord heeft losgelaten over wat er de avond van de moord precies is gebeurd. De serie kreeg in Spanje en Nederland slechte kritieken… Dus misschien maar even overslaan deze.