Wat is er heerlijker dan een mooie avond met goed gezelschap, een fris glas wijn of tinto de verano en tongstrelende hapjes? De Spanjaarden zijn de maestro’s van de tapas en de pinchos. Maak je eigen pinchos met dit verrukkelijke recept en waan je op een terras aan de Middellandse Zee. Genieten!

pincho vis gambas

Bereidingstijd: ca. 30 minuten (plus baktijd)

voor 4 porties

350 g tomaten | 1 ui | 1 knoflookteentje | zout en peper | 6 el olijfolie | 1 el witte wijnazijn | 6 garnalen | 100 g visfilet | 2 aardappels | 200 g geklaarde boter | enkele blaadjes tijm

Maak de tomaten schoon, verwijder de steelaanzet en snijd ze in blokjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze klein. Meng tomaten, ui en knoflook met zout en peper, 2 eetlepels olie en de azijn, en laat intrekken. Was de garnalen, dep ze droog, verwijder het darmkanaal en bak ze ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels hete olie. Was de vis, dep hem droog, snijd hem in blokjes en kruid met zout en peper. Bak hem ongeveer 3 minuten in de rest van de olie. Schil de aardappels en snijd ze in dunne spiralen. Verhit de geklaarde boter en frituur daarin de aardappelspiralen tot ze knapperig zijn. Schep de tomatensalsa in schaaltjes en garneer ze met gefrituurde aardappels en blaadjes tijm. Steek garnalen en blokjes vis op spiesen en leg ze in de schaaltjes.

Lees ook:  Gezond Spaans recept: pulpo a la Gallega

Dit recept komt uit Het Grote Pinchosboek dat je hier kunt bestellen.

Hier vind je nog meer pinchorecepten

 

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina’s dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto’s nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Koop bij bol.com

 

Lees ook:  Spaans recept: authentieke paella

Wil je meer leuke en lekkere Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Lees dan ook het mooie tijdschrift ESPANJE!

  • Vier x per jaar 100 pagina’s inspiratie
  • Elke keer weer honderden tips
  • Roadtrips, steden, natuur, cultuur, wonen en  lifestyle
  • Vier edities voor slechts €19,95
  • Dat is 25% korting op de winkelprijs van €6,99
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Maak kans op gratis boeken
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.
  • Je regelt het meteen via deze link

bestellen