De Moren namen bij hun verovering van Spanje veel producten mee die nu niet meer weg te denken zijn uit de Spaanse gastronomie. Vijgen bijvoorbeeld. De zoete vruchten gedijden zo goed in het warme Andalusië dat Málaga een belangrijk exportcentrum werd. Ze werden gewaardeerd om hun kwaliteit, zoete smaak en lange houdbaarheid. Nog steeds is de vijg populair in Spanje. Bijvoorbeeld voor deze zomers vijgensalade.

Ingrediënten

200 g gemengde sla
4 verse vijgen
halve rode ui
halve rode peper
15 frambozen
1 el honing
2 el olijfolie
1 el citroensap
peper en zout

Bereiding

Snijd de vijgen in kwarten, de ui in stukjes en de peper in ringetjes. Meng olijfolie, honing, citroensap, peper en zout. Doe sla, vijgen, ui, peper en frambozen in een kom, vermeng met de dressing. Variatietip: voeg een handje walnoten toe voor een extra bite.

Lees alle berichten over:

culinair
Koken
recept
salade
vijgen