OBA Openbare Bibliotheek AmsterdamDe Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het Instituto Cervantes in Utrecht slaan de handen inéén. Door de samenwerking zal het Instituto Cervantes permanent in Amsterdam aanwezig zijn en worden de activiteiten van het instituut in de hoofdstad uitgebreid. 

De samenwerking betreft de volgende onderdelen:
1. Cursusaanbod. Vanaf januari 2019 biedt het Instituto Cervantes een selectie van speciale cursussen, die worden gegeven in het centrale gebouw in Oosterdok. De cursussen worden aangeboden in samenwerking met de Volksuniversiteit Amsterdam.
2. Bibliotheek/House of Languages. Het Instituto Cervantes krijgt een plek in het gedeelte ‘House of Language’ in de OBA. Het gedeelte zal worden geopend in mei 2019, met boeken die zijn geschonken door de José Jiménez Lazano-bibliotheek in Utrecht.
3. In de kinderbieb OBA Junior wordt een ruimte ingericht met Spaanstalige boeken.
4. In de drie auditoria en andere ruimtes binnen het OBA-hoofdgebouw wordt een gezamenlijk programma van culturele activiteiten geboden. Het betreft zo’n 6 tot 8 activiteiten per jaar, voorgesteld door het Instituto Cervantes en in overleg geprogrammeerd.

Lees ook: Instituto Cervantes, Spaanse taal en cultuur over de hele wereld

Op 8 en 10 januari 2019, tussen 17.00 en 19.00 uur, worden er niveautoetsen gegeven in de OBA. Deelname is gratis. Meer informatie over de cursussen van Cervantes binnen de OBA, is te vinden via deze link.

Lees ook: De mooiste boeken van Spaanstalige schrijfsters