De siësta is typisch Spaans, hoewel met name in de grote steden en onder de jongere generaties (met uitzondering van de allerkleinsten natuurlijk) steeds minder middagslaapjes worden gehouden. Spanjaarden maken er geen tijd meer voor of komen tussen de middag niet meer thuis. In Madrid hebben ze er iets op gevonden: Siesta and Go, waar je terechtkunt voor…een siësta.

De siësta is van origine bedoeld om te hitte midden op de dag te vermijden, want met temperaturen boven de 35-40 graden vindt niemand het fijn om boodschappen te doen/te werken/de straat op te moeten. Het middagdutje vindt normaal gesproken thuis plaats. Grappig genoeg waren het de Japanners en niet de Spanjaarden die iets bedachten voor degenen die wel behoefte hebben aan een powernap, maar zich niet in de buurt van hun bed of bank bevinden: een soort hotel waar je tegen betaling een siësta slaapt. In steden als Tokio vind je er talloze en sinds kort beschikt Spanje ook over een plek waar je je ogen even dicht kunt doen, tussen de werkzaamheden door.

Siesta and Go bevindt zich in de buurt Nuevos Ministerios, het zakelijke district van Madrid, en is bedoeld voor degenen die een moment rust nodig hebben, maar de tijd hebben om daarvoor helemaal naar huis te gaan. De eerste minuten zijn gratis en daarna betaal je, afhankelijk van waar je je ogen dicht doet (in bed, op de bank, in een stapelbed) per minuut. Voor een eigen kamer betaal je 0,23 cent per minuut. Je kunt er ook een kamer voor een nacht boeken.

Lees alle berichten over:

hip
Hotel
Madrid
Siesta
traditie
werken
wonen