Auto huren Spanje

 

Met de auto naar Spanje is te doen, maar afhankelijk van waar je moet zijn, ben je soms lang onderweg. Zeker als je voor een kortere periode gaat, doe je er goed aan om te vliegen en ter plekke een auto te huren. Houd dan wel rekening met de volgende praktische zaken. 

1. Kies voor een kleine auto als je het land in gaat. Dat is handig voor de smalle straatjes in kleine dorpen.

2. Kies voor een sterke motor als je de bergen in moet. Ook al heb je een kleine auto, als ie krachtig is haal je alle toppen met gemak.

3. Kies voor vol + vol en lever de tank vol af. Dat geeft de minste rompslomp en kost vaak het minst.

4. Heb je een vlucht in de vroege ochtend, huur dan op de luchthaven en niet bij een (vaak goedkoper) bedrijf buiten de luchthaven. De shuttle kan kostbare extra minuten kosten.

5. Controleer de tekening met schade op de auto altijd goed. Dat voorkomt dat schade die je niet hebt gemaakt later op jou wordt verhaald.

6. Word je geflitst voor een snelheidsovertreding of vind je een parkeerbon onder de ruitenwisser? Probeer die dan meteen te betalen. Verhuurders rekenen soms enkele tientjes extra. Bovendien krijg je 50% korting als je je Spaanse boete binnen 20 dagen betaalt!

7. Kijk bij verhuur of het eigen risico is afgekocht. Als je aan de balie nog moet bij betalen scheelt dat soms in een week meer dan €150.

8. Zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Dat geldt vooral voor grote steden als Barcelona en Madrid, waar al snel een ruitje wordt in getikt (net als in Amsterdam trouwens).

9. Weet waar je parkeert. Vooral in veel steden is het soms niet duidelijk waar je mag parkeren. Is de parkeerplek openbaar of alleen voor inwoners van de buurt? Als je je vergist kun je een boete krijgen van meer dan €200. Een parkeergarage is dan veiliger. Op het platteland kun je de auto meestal gewoon overal in het dorp neerzetten. Wel oppassen dat andere auto’s er nog langs kunnen rijden want soms zijn de straatjes supersmal.

10. Een navigatiesysteem huren is duur en niet meer nodig. Met Google maps en andere navigatiesystemen in je mobiel kom je heel Spanje door. Pas wel op. Als je even fout rijdt en een berg op gaat berg waar geen afslag of rotonde is, dan stuurt je navigatie je soms de hele berg op en af en weer terug. Soms kan dat leiden tot grote vertragingen. Probeer zo snel mogelijk te keren en de oorspronkelijke route te vervolgen.

 

Bonustip: huur zorgeloos bij een veilige verhuurder

En tot slot: Er zijn grote verschillen in autoverhuurders, qua prijzen en qua service. Onze tip: huur een auto bij  Sunny Cars om zorgeloos zo zorgeloos mogelijk te genieten tijdens jouw vakantie in Spanje. De huur is altijd all-inclusive. Omdat je volledig bent verzekerd hoef je je nergens zorgen over te maken. Bovendien betalen ze het eigen risico gewoon aan je terug. Daarnaast huur je een auto met een ongelimiteerd aantal kilometers, waardoor je alle hoeken van Spanje kunt bezoeken. Je kunt je auto met Sunny Cars in Spanje meteen regelen via deze link.

 

 

 

 

 

Meer lezen?

verkeer Spanje La Coruña auto's10 Spaanse verkeersregels (die afwijken van de Nederlandse verkeersregels)

Als je geen zin hebt om aangehouden te worden door de Guardia Civil, kun je maar beter op de hoogte zijn van de belangrijkste verkeersregels in Spanje. Anders wordt je wellicht op de bon geslingerd. Interessant om te weten: mocht het toch nog zover komen, je krijgt 50% korting als je je Spaanse boete* binnen 20 dagen betaalt! Dit zijn 10 regels in het Spaanse verkeer, die je misschien nog niet zelf had bedacht.

terras12 tips voor op een Spaans terras

Een vakantie in Spanje betekent tot laat in de avond op een terras, smullen van churros, tapas, pinchos en montaditos. Een graadje of 25, koffie of glaasje vino tinto of blanco erbij. Dan is het leven goed. Maar de Spaanse eetgewoontes zijn heel anders dan de onze. Twaalf tips om geen flater te slaan.