pimientos-de-padron-op-een-bord

Makkelijk te maken en lekker. Spaanse pimientos de padrón worden vaak geserveerd als tapashapje, maar zijn ook prima als tussendoortje. Het zijn Spaanse pepers, maar maak je geen zorgen, ze zijn niet heet en ze zijn heel geschikt als borrelhapje. Geen idee waar je de pimientos de padrón kunt krijgen? Ze zijn tegenwoordig gewoon bij de Albert Heijn te koop. 

Pimientos de padrón komen oorspronkelijk uit het gelijknamige Galicische dorpje Padrón. Het hapje is misschien wel het allermakkelijkste tapasgerecht ooit. Ze worden meestal gegrild, maar pimientos zijn ook lekker in de pan te bakken. De peper is familie van de chilipeper en van de jalapeño. De pepers zijn opvallend vanwege hun kleine formaat, tussen de 5 en 10 centimeter. Hieronder het recept voor dit Spaanse borrelhapje.

Lees meer: Recept croquetas de bacalao (viskroketjes) 

Ingrediënten

200 gram pimientos de padrón
2 el arachideolie (of eventueel andere olie)
Grof zeezout

Bereidingswijze

Was de pimientos met lauw water en dep ze daarna droog. Pak een middelgrote koekenpan en doe er 1½ eetlepel olijfolie in. Laat de olijfolie goed heet worden. Doe de pimientos in de koekenpan en bak ze gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat ze een heel klein beetje zwart worden en verschrompelen. Daarna garneer je ze met flink wat zeezout. Dan zijn ze klaar om uit geserveerd te worden.

Lees meer: Recept kipkluifjes met knoflook

Meer lezen?

 

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com