De Muziekzomer Gelderland  heeft dit jaar een Spaans tintje. Vijf jonge musici uit Spanje spelen van 5 t/m 14 augustus op verschillende mooie plekken in Gelderland muziek van Spaanse en Latijns-Amerikaanse componisten zoals Manuel de Falla, Amado Vives, Heitor Villa Lobos en Astor Piazzolla.Het Dianto rietkwintet is een sprankelend, jong en energiek ensemble bestaande uit een leuke combinatie van 5 verschillende blaasinstrumenten. Ze zijn de winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021 en finalisten van de Dutch Classical Talent. Hun concerten blinken uit door de fusie van heel sterke energie en contrasterende elementen. Ze bereiken dit door verschillende delen van werken te combineren en in andere volgordes te spelen om het publiek te verrassen. Daarnaast is er ook choreografie aanwezig om een grotere interactie tussen publiek en musici te bereiken. In het filmpje hieronder zie je een optreden bij Khalid en Sophie. Het plezier spat er vanaf.

 

 

Zwoele Spaanse muziekavonden

Hoboïste María uit Madrid, saxofonist Ovidi uit Castellón, fagottist María uit Lugo, basklarinettist Erik Steven uit Ecuador en Valencia en klarinettist María Luisa uit Murcia brengen in Gelderland een spannend Spaans programma onder de titel A La Fresca. De vijf leden van het Dianto Reed Quintet komen dus uit heel verschillende delen van Spanje, maar ze ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Ze treden in Gelderland op met  danseres Clotilde Cappelletti en percussionist Mateo Montes. A la Fresca is een typisch Spaanse uitdrukking die verwijst naar de zomeravonden waarop de ouderen van het dorp voor hun huis gaan zitten en het leven doornemen met buren en vrienden. De Pasodoble wordt gedanst en de lekkerste Spaanse gerechten worden gedeeld, het is een viering van het leven en het opzoeken van geluk in het alledaagse. Verwacht warme zomerse klanken en een energiek programma met Spaanse en Zuid-Amerikaanse componisten en dans!

Dianto Reed Quintet

Midden op de Veluwe en op een landgoed

Het eerste concert is 5 augustus 2022  om 20.00 uur op een heel bijzondere plek, namelijk Voormalig ZendstationRadio Kootwijk midden op de Veluwe. Kaartjes kosten €25 of €10 voor jongeren onder de 30 jaar. De plek is bereikbaar met ov, fiets en auto. Bestel voor ov en auto wel even een pendelbuskaartje bij je concertticket! Je kunt hier kaarten bestellen.   Automobilisten worden opgehaald op Carpoolplaats Apeldoorn-Agrifirm ter hoogte van de A50. Parkeren is daar gratis. OV-reizigers worden opgehaald vanaf NS-station Apeldoorn. De pendeldienst kost €5 per persoon en kan alleen gebruikt worden met een van tevoren aangeschaft kaartje. Deze is samen met het kaartje voor het concert te koop. Na afloop van het concert brengt de bus je uiteraard ook weer terug naar je auto of naar station Apeldoorn. Enkele dagen voor het concert ontvangt iedereen die een kaartje heeft gekocht een servicebericht met alle benodigde detailinformatie. Heb je nog vragen over de pendeldienst, mail dan naar kaartverkoop@njon.nl. Het concert op 6 augustus bij Landgoed De Wildenborch wordt uitgevoerd zonder dans. Wel is er die dag genoeg te beleven op het landgoed. Kijk op Luisterrijk Landgoed De Wildenborch voor meer informatie.

Spaanse muziek en wijn, de ideale combinatie

Bij het concert op 14 augustus bij Wijngaard De Plack is een wijnproeverij inbegrepen, maar zal de uitvoering ook zonder dans zijn. Om 14:00 beginnen wordt begonnen met een eerste drankje, het concert begint om 14:30. In totaal zijn drie glazen wijn en een amuse inbegrepen in de kaartprijs. Kaarten zijn €40,- voor reguliere kaarten, €25,- voor jongeren tot 30 jaar en €10,- voor kinderen tot 18 jaar. Koop hier je  kaarten Op 9 augustus 2022  20:00 is het vierde concert in GIGANT in  Apeldoorn (€ 25 / € 10 < 30 jr) Koop kaarten Op 11 augustus 2022  20:00 kun je terecht in Theater de LeeuwArnhem (€ 25 / € 10 < 30 jr) Koop kaarten 12 augustus 2022  20:15 Theater VeluvineNunspeet (€ 22,50 / € 10 < 30 jr) Koop kaarten