Fans kijken reikhalzend uit naar het laatste deel van La Casa de Papel deze zomer. Maar intussen zijn er genoeg andere nieuwe spannende Spaanstalige films en series te zien op Netflix. Hieronder vijf nieuwe Spaanstalige releases in de zomer van 2021 en een tipje van de sluier over het laatste seizoen van La Casa de Papel.

Elite seizoen 4

We schreven het al eerder: als je wat Spaanse slang wilt leren is Elite een goede serie om te kijken. Het verhaal nog even in een notendop: een groep welgestelde studenten gaan naar de privé kostschool Las Encinas. Zij hebben alles maar ze willen meer. En als zich drie arbeiderskinderen inschrijven op de eliteschool waar zelfs Franse royals verblijven is het hek van de dam. De jongeren beleven daar de wildste (homo) erotische avonturen. Maar uiteraard gebeurt er ook weer een moord. De serie begon in 2018 en het is de makers niet gelukt om verder te gaan met de oude cast. We nemen daarom afscheid van Ester Expósito (Carla), Danna Paola (Lu), Álvaro Rico (Polo) en Jorge López (Valerio). Maar hun plek wordt ingenomen door Manu Rios, Pol Granch, Carla Díaz en Martina Cariddi die de rollen van Patrick, Phillipe, Carla and Mencía spelen. Hoe het allemaal afloopt zien we pas in juni 2022 want dan volgt seizoen 5.

Deel 4 van Elite is vanaf 18 juni 2021 te zien op Netflix.

Wie van het eerste seizoen van Sky Rojo heeft genoten zal ook dit tweede deel waarderen. Wij vinden het een beetje teveel van hetzelfde. Coral, Wendy en Gino denken dat ze hebben afgerekend met hun pooiers maar ze blijken als door een wonder opgestaan uit de dood. Romeo, Moises en Christian openen meteen opnieuw de jacht op de dames die hun nachtclub hebben opgelicht. Er zit weinig ontwikkeling in het verhaal en dat prostitutie tot wantoestanden kan leiden was ook na het eerste deel al wel duidelijk. Wij zijn na twee afleveringen van seizoen 2 afgehaakt.

Sky Rojo seizoen 2 is vanaf 23 juli te zien op Netflix.

 

Control Z seizoen 2

Je kunt het verleden niet begraven en al helemaal niet een in wereld waarin de dagelijkse en virtuele werkelijkheid in elkaar overlopen. Tijdens de afscheidsdienst voor Luis op zijn school in Mexico-Stad raakt iedereen in rep en roer tijdens de toespraak van de rector als de leerlingen een filmpje van Luis binnen krijgen. De woorden krijgen een extra lading als twee mensen levend worden begraven. Sofía (een mooie rol van Ana Valeria Becerril) en Javier (Michael Ronda) gaan er achteraan en vinden in het graf de tekst: je had dit graf niet moeten openmaken. Het eerste seizoen van Control Z was onderhoudend modern melodrama waarin actuele thema’s als pesten,
corruptie, seksuele identiteit, automutilatie en de invloed van mobieltjes op het dagelijks leven aan de kaak worden gesteld. Deel 2 gaat verder op diezelfde voet en dat zorgt opnieuw voor voor drama zoals alleen de telenovela minnende Mexicanen dat kunnen maken. Control Z is wat ons betreft een echte aanrader! Een goede serie ook voor ouders om samen met wat oudere pubers te kijken.
Control Z is vanaf 4 augustus 2021 te zien op Netflix.

El Infierno, prijswinnende Mexicaanse film uit 2010

Deze veelbekroonde Mexicaanse actiekomedie uit 2010 begint met Benjamin “Benny” García die afscheid neemt van zijn moeder en broertje om zijn geluk te beproeven in de VS. Twintig jaar later wordt Benny de VS uitgezet en treft hij zijn dorp aan in deplorabele staat. Geweld, corruptie en de economische crisis  hebben het land verwoest. Omdat hij geen andere uitweg ziet begint Benny met drugshandel. Dit leidt voor het eerst in zijn leven tot een leven vol geld, vrouwen en geweld. El Infierno werd in 2011 bekroond met vier Spaanse Oscars, de Goya’s: beste film, beste regie, beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol. Ook het geluid en de special effects vielen in de prijzen.

El Infierno is vanaf 4 augustus 2021 te zien op Netflix

 

Fan van Spanje en Spaanse films? Lees dan ook ESPANJE Magazine. Een heel jaar voor nog geen twee tientjes. Je regelt het hier. 

El Reino seizoen 1

De Argentijnse serie El Reino draait om een televisie-evangelist die zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen nadat zijn running mate op mysterieuze wijze is vermoord. Dan blijkt dat hij ook geen heilig boontje is. En wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de moord op zijn vriend? Geld, intriges, wantrouwen, duiveluitdrijvingen, manipulaties waarbij godsdienst en politiek worden vermengd. ‘El demonio es la politica’, is de slotzin van de trailer. Wij kijken er naar uit.

Vanaf 13 augustus kun je El Reino zien op Netflix.

Laatste seizoen van La Casa de Papel

Op 3 september 2021 is het dan eindelijk zover: Netflix komt dan met het langverwachte vijfde en laatste seizoen van de Spaanse hitserie La Casa de Papel. Lukt het de bende van El Professor om met buit en al te ontsnappen uit het bankgebouw waar ze al dagenlang zitten opgesloten? Nairobi is dood en El Profesor is gevangen genomen.  Er lijkt geen enkele uitweg meer. Of toch? Als we afgaan op de trailer hieronder moeten ze de strijd aanbinden tegen het leger dat de bank bestormt. Wat volgt is heftig wapengekletter. Netflix houdt de kijkers nog even in spanning want deel 5 is in tweeën geknipt en pas in december volgt de tweede helft….

 

Meer Spaanstalige films en series die in 2021 zijn verschenen op Netflix zie je hier.

 

Lees alle berichten over:

netflix