Op 24 september viert Barcelona de naamdag van patroonheilige La Mercè en dat betekent dat er komend weekend volop activiteiten plaatsvinden op verschillende locaties in de stad, want La Mercè is echt het feest van álle locals. Dit jaar is Portugese hoofdstad Lissabon eregast.

Traditioneel beschouwen de Barcelonezen La Mercè als het feest waarmee de lange zomer wordt afgesloten en het ‘gewone leven’ na de vakantie weer echt begint. Veel universiteiten beginnen dan ook pas komende week. Overigens zijn de scholen wel al gewoon begonnen.

Op diverse locaties worden concerten, optredens en andere activiteiten georganiseerd. Voor het vuurwerkspektakel moet je dit jaar op het strand zijn en ook traditionele activiteiten zoals de castellers (menselijke torens) de correfoc (vuurrennen) maken deel uit van het programma. Op de gevels van het stadhuis, Casa Batlló en de Pedrera vinden videoprojecties plaats. Op Plaça Catalunya en voor de kathedraal zijn podia opgebouwd voor concerten en ook in het Parc de la Ciutadella vinden optredens plaats en kun je genieten van streetfood. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. Ook leuk om te weten: veel musea en andere bezienswaardigheden houden open deuren.

Feestdag

24 september is een officiële feestdag voor de Barcelonezen. Let op: veel winkels zullen die dag dus gesloten zijn!

La Mercè is niet de enige patrones van Barcelona. De heilige Eulàlia was er eerst. En als het regent tijdens de feesten van La Mercè wordt in Barcelona gezegd dat dat de tranen zijn van Santa Eulàlia… De feesten van Santa Eulàlia vinden plaats in februari, maar zijn lang niet zo groot als die van La Mercè. Ook is er niet altijd sprake van een vrije dag op haar naamdag. Wij denken dat dat stiekem komt door het weer, de kans op mooi weer is eind september natuurlijk groter, sterker nog meestal haalt het kwik overdag met gemak de 24 graden.

Leuke hotels in Barcelona

Praktik Bakery

In dit boutique-hotel word je ‘s morgens wakker met de geur van vers gebakken brood in je neus, er bevindt zich namelijk een beroemde bakkerij in het hotel: Baluard. Mensen staan ervoor in de rij in Barcelona! De kamers zijn ingericht met veel hout en wit, je komt er lekker tot rust. Als je het hotel uitloopt naar rechts ben je in 20 minuten bij de Sagrada Família en naar links in een paar minuten bij het modernistische Casa de les Punxes en Gaudí’s Casa Milà (La Pedrera).

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Praktik Bakery

Acta Antibes

Hotels in BarcelonaDit goedkope hotel is ideaal als je graag in de buurt van de Sagrada Família wilt logeren, het is ongeveer tien minuten wandelen. De kamers zijn eenvoudig, maar goed en schoon en er zijn kamers waar je met vier personen kunt verblijven. Het ontbijtbuffet is gratis mits je het van tevoren reserveert, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om te ontbijten in de buurt van het hotel. De metro is vlakbij waardoor je makkelijk allerlei andere highlights kunt bezoeken.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Acta Antibes

Hotel Well and Come

Hotels in BarcelonaDit in 2016 geopende boutique-hotel met vier sterren ligt op ongeveer een kwartier wandelen naar de Sagrada Família. De mooie kamers zijn heerlijk rustig en comfortabel met parketvloeren. Vanaf het rooftop terras heb je een geweldig uitzicht op de Tibidabo en er is een zwembad. De metro bevindt zich op de hoek met de gele lijn, handig voor als je een dagje naar het strand wilt of in een van de straatjes van La Barceloneta tapas wilt eten.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Hotel Well and Come

Interessante berichten

 Alles over de regio Catalonië

De noordoostelijke regio Catalonië is een van de populairste gebieden voor een vakantie. Niet gek, want Catalonië is veelzijdig en authentiek.

Montserrat10 Dagtrips in de omgeving van Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip en de stad barst van de mooie plekken, maar daarbuiten is ook een aantal pareltjes te vinden. Wij zetten ze op een rij.