Eind september wordt de naamdag van de patroonheilige van Barcelona, La Mercè, gevierd. Dat betekent n vijf dagen lang stadsfeesten waar iedereen op afkomt. 24 september is de officiële feestdag ter ere van de Mare de Déu de la Mercè, maar ook de dagen ervoor en erna vinden er activiteiten plaats.

Lees ook: ESPANJE reis- en cultuurmagazine over Spanje

Wat is er te doen?

Op 23 september wordt de officiële aftrap bij het stadhuis gegeven om 19.00 uur. Verder houden veel musea (vooral op 24 september) opendagen, zoals het Picasso Museum. Ook zullen er veel verschillende optredens en concerten zijn in de parken. Ook zijn er volop traditionele activiteiten zoals de castellers (menselijke torens), de correfoc (vuurrennen door mensen verkleed als de duivel) en Sardanas (Catalaanse volksdans). De videoprojecties en lichtshows in bijvoorbeeld het Parc de la Cuitadella beginnen zodra het donker begint te worden.

Zondag 26 september om 22.00 uur wordt het stadsfeest afgesloten met een muzikale vuurwerkshow, een zogenoemde piromusical met vuurwerk dat op speciaal uitgezochte muziek omhoog zal schieten.

Voor het uitgebreide programma kun je de officiële website van La Mercè bekijken.

Vrije dag in Barcelona

24 september is een officiële feestdag voor de Barcelonezen. Let op: veel winkels zullen die dag dus gesloten zijn! La Mercè is niet de enige patrones van Barcelona. De heilige Eulàlia was er eerst. En als het regent tijdens de feesten van La Mercè wordt in Barcelona gezegd dat dat de tranen zijn van Santa Eulàlia… De feesten van Santa Eulàlia vinden plaats in februari, maar zijn lang niet zo groot als die van La Mercè. Ook is er niet altijd sprake van een vrije dag op haar naamdag. Wij denken dat dat stiekem komt door het weer, de kans op mooi weer is eind september natuurlijk groter, sterker nog meestal haalt het kwik overdag met gemak de 24 graden.

Lees ook: Feestdagen in Spanje in 2020

Andere interessante berichten

 Alles over de regio Catalonië

De noordoostelijke regio Catalonië is een van de populairste gebieden voor een vakantie. Niet gek, want Catalonië is veelzijdig en authentiek.

Montserrat10 Dagtrips in de omgeving van Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip en de stad barst van de mooie plekken, maar daarbuiten is ook een aantal pareltjes te vinden. Wij zetten ze op een rij.