In 2024 zijn er 14 officiële feestdagen in Spanje, waarvan er tien op nationaal niveau in het hele land gevierd worden. De overige feestdagen worden bepaald door de verschillende autonome regio’s. En elke autonome regio heeft ook zijn eigen feestdag. Tot slot zijn er nog lokale feestdagen, maar die nemen we in dit overzicht niet op. Wij hebben alle feestdagen voor alle regio’s wel op een rijtje gezet.

Net zoals in Nederland begint het jaar in Spanje met een vrije dag: 1 januari is het Nieuwjaarsdag. De Spanjaarden zijn ook vrij op 29 maart (Goede Vrijdag) en 31 maart (Pasen), 1 mei (Dag van de Arbeid), 15 augustus (Maria Hemelvaart) 12 oktober (Fiesta Nacional de España), 1 november (Allerheiligen), 6 december (Dag van de Grondwet), 8 december (Onbevlekte Ontvangenis van Maria) en 25 december (Kerst).

Naast deze tien ‘verplichte’ feestdagen zijn er nog vier andere feestdagen, waarover de regio’s zelf kunnen beslissen. Ze mogen er dus voor kiezen deze feestdag door een andere dag te vervangen. Het gaat dit jaar om Driekoningen (6 januari), de Dag van San José (19 maart), Witte Donderdag (28 maart) en Santiago Apostol (25 juli). Een regio mag het ook aan de gemeenten overlaten om deze dagen in te vullen. Daarom kan het aantal feestdagen per regio verschillen.

Puentes in 2024

Er is in 2024 maar één puente mogelijk. Dit is een dag die tussen twee feestdagen (of een feestdag en het weekend) in valt. Op zo’n dag kunnen werknemers een brug maken/slaan als ze een extra dag vrij nemen.

Puente de Semana Santa:  In heel Spanje is er een puente van 24 t/m 31 maart (Witte Donderdag en Goede Vrijdag plus het Paasweekend. In Catalonië zijn ze op paasmaandag (1 april) ook nog vrij.

Wil je meer tips en artikelen over Spanje? Lees dan ook het magazine ESPANJE! Bestel het hier en krijg  vier keer per jaar 100 pagina’s Spanje in je brievenbus.

 

Alle feestdagen gedurende het jaar 2024

 • Maandag 1 januari, Año Nuevo (Nieuwjaar)
 • Zaterdag 6 januari, Reyes Magos (Driekoningen)
 • Donderdag 28 maart, Jueves Santo (Witte Donderdag)
 • Vrijdag 29 maart, Viernes Santo (Goede Vrijdag)
 • Zondag 31 maart, Domingo de Pascua (Eerste Paasdag)
 • Maandag 1 april, Lunes de Pascua (Tweede Paasdag)
 • Woensdag 1 mei, Fiesta del Trabajo (Dag van de Arbeid)
 • Donderdag 15 augustus, Festividad de la Asunción de la Virgen (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart)
 • Woensdag 11 september, Fiesta Nacional de Cataluña
 • Zaterdag 12 oktober, Fiesta Nacional de España
 • Vrijdag 1 november, Fiesta de Todos los Santos (Allerheiligen)
 • Zaterdag 9 november, Virgen de la Almudena
 • Vrijdag 6 december, Día de la Constitución Española
 • Zondag 8 december, Inmaculada Concepción (Onbevlekte Ontvangenis van Maria)
 • Woensdag 25 december, Natividad del Señor, Navidad (Kerst)

 

Hier zie je wat de Spanjaarden vieren op 15 augustus

Regionale feestdagen 2024

Hieronder vind je per regio alle feestdagen die ze in 2024 vieren. Zowel de landelijke feestdagen in Spanje als de feestdagen die alleen in bepaalde regio’s gelden.

Andalusië

Op maandag 1 januari viert heel Spanje vanzelfsprekend Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari vieren de Spanjaarden Driekoningen. Woensdag 28 februari is een vrije dag ter ere van de Dag van Andalusië, donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid, dinsdag 15 augustus hebben de Andalusiërs vrij vanwege Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart. Het Fiesta Nacional de España valt op zaterdag 12 oktober en op vrijdag 1 november is het een vrije dag vanwege Allerheiligen. Dit jaar is de vrije dag ter ere van de Dag van de Grondwet op vrijdag 6 december. Op zondag 8 december is het vanwege de Onbevlekte Ontvangenis van Maria een feestdag en op woensdag 25 december is het uiteraard kerst.

 

Aragón

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen, donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart is het respectievelijk Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Op dinsdag 23 april wordt de Dag van Aragón gevierd. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid, donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart gevierd. Het Fiesta Nacional de España valt op zaterdag 12 oktober. Aragón heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op vrijdag 6 december heeft Aragón nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Asturië

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen, donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart is het respectievelijk Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid en donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart gevierd. Op zondag 8 september vieren de inwoners van deze regio de Dag van Asturië. Het Fiesta Nacional de España valt op zaterdag 12 oktoberAsturië heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Balearen

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op vrijdag 1 maart wordt de Dag van de Balearen (Día de las Illes Balears) gevierd. 28 maart is het Witte Donderdag en op vrijdag 29 maart Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Ze vieren Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier op donderdag 15 augustus. Het Fiesta Nacional de España valt op zaterdag 12 oktoberAsturië heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Baskenland

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op vrijdag 1 maart wordt de Dag van de Balearen (Día de las Illes Balears) gevierd. Witte Donderdag valt op 28 maart en Goede Vrijdag op 29 maart, waarna tweede paasdag op maandag 1 april wordt gevierd. Op donderdag 25 juli is de naamdag van de heilige Jakobus. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Ze vieren Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier op donderdag 15 augustus. Op vrijdag 6 september wordt Día de Elcano gevierd en het Fiesta Nacional de España valt op zaterdag 12 oktoberBaskenland heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

Canarische Eilanden

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en op vrijdag 29 maart Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. De officiële Dag van de Canarische Eilanden valt op donderdag 30 mei. Op donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd, op zaterdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

Daarnaast kennen de eilanden ook nog een eigen feestdag die per eiland verschillend is: Tenerife viert vrijdag 2 februari Virgen de la Candelaria; El Hierro viert op dinsdag 2 juli Bajada de la Virgen de los Reyes; Gran Canaria viert op zondag 8 september Nuestra Señora del Pino; Lanzarote viert op zondag 15 september Nuestra Señora de los Volcanes; Fuerteventura viert op dinsdag 17 september Nuestra Señora de la Peña en La Gomera viert op zaterdag 5 oktober Nuestra Señora de Guadalupe.

 

Catalonië

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Witte Donderdag valt op 28 maart en Goede Vrijdag op 29 maart. In Barcelona is ook Tweede Pinksterdag een officiële feestdag, deze valt op maandag 1 april. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op maandag 24 juni viert heel Catalonië Sant Joan. Op donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier geviert. Op woensdag 11 september viert Catalonië de Dag van Catalonië, La Diada. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

Lees meer: Nationale feestdag van Catalonië.

 

Comunidad Valenciana

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op maandag 22 januari vieren ze in de gemeente Valencia ook San Vicente Mártir. Op dinsdag 12 maart is het San José. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en op vrijdag 29 maart Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op maandag 24 juni viert Valencia San Juan. Op donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. De Dag van de Comunidad Valenciana valt op woensdag 9 oktober. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Extremadura

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op dinsdag 12 maart is het San José. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en op vrijdag 29 maart Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Zondag 8 september wordt de Dag van Extremadura gevierd. Op zaterdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Galicië

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op dinsdag 12 maart is het San José. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en aansluitend vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op vrijdag 17 mei vieren ze in Galicië de Dag van de Galicische Letteren, de feestdag om hun taal te vieren. Op donderdag 25 juli vieren de Galiciërs de Dag van Galicië en de Heilige Santiago. Op zaterdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Lees hier meer over de naamdag van Santiago de Compostela, de patroonheilige van Spanje, die op 25 juli wordt gevierd

 

Madrid

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op dinsdag 12 maart is het San José. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en aansluitend vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op donderdag 2 mei is het de Dag van Madrid. Op donderdag 25 juli vieren de Madrilenen de Dag van Galicië en de heilige Santiago. Op donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. Op zaterdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

Lees meer: Dos de Mayo, feest in Madrid!

 

Murcia

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op dinsdag 12 maart viert ook Murcia San José. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en aansluitend vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. De Dag van Murcia valt op zondag 9 juni. Op donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. Op donderdag zaterdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december kerst gevierd.

 

Navarra

Maandag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op zaterdag 6 januari viert ook Navarra Driekoningen. Donderdag 28 maart is het Witte Donderdag en aansluitend vrijdag 29 maart is het Goede Vrijdag, daarna volgt op maandag 1 april Tweede Paasdag. Woensdag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op donderdag 25 juli is de naamdag van de heilige Jakobus. Op donderdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. Op zaterdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op woensdag 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op dinsdag 3 december vieren ze in Navarra San Francisco Javier en op vrijdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op zondag 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op woensdag 25 december en donderdag 26 december kerst gevierd.

Feestdagen in Spanje in 2023

In 2023 zijn er 14 officiële feestdagen in Spanje, waarvan er tien op nationaal niveau in het hele land gevierd worden. De overige feestdagen worden bepaald door de verschillende autonome regio’s. En elke autonome regio heeft ook zijn eigen feestdag. Tot slot zijn er nog lokale feestdagen, maar die nemen we in dit overzicht niet op. Wij hebben alle feestdagen voor alle regio’s wel op een rijtje gezet.

Net zoals in Nederland begint het jaar in Spanje met een vrije dag: 1 januari is het Nieuwjaarsdag. De Spanjaarden zijn ook vrij op 7 april 2023 (Goede Vrijdag) en 9 april 2023 (Pasen), 1 mei (Dag van de Arbeid), 15 augustus (Maria Hemelvaart) 12 oktober (Fiesta Nacional de España), 1 november (Allerheiligen), 6 december (Dag van de Grondwet), 8 december (Onbevlekte Ontvangenis van Maria) en 25 december (Kerst).

Naast deze tien ‘verplichte’ feestdagen zijn er nog vier andere feestdagen, waarover de regio’s zelf kunnen beslissen. Ze mogen er dus voor kiezen deze feestdag door een andere dag te vervangen. Het gaat dit jaar om Driekoningen (6 januari) de Dag van San José (19 maart), Witte Donderdag (6 april) en 25 juli (Santiago Apostol). Een regio mag het ook aan de gemeenten overlaten om deze dagen in te vullen. Daarom kan het aantal feestdagen per regio verschillen.

Puentes in 2023

Er zijn in 2023 twee mogelijkheden voor puentes. Dit is een dag die tussen twee feestdagen (of een feestdag en het weekend) in valt waardoor werknemers een brug kunnen maken/slaan als ze een extra dag vrij nemen.

Puente de Semana Santa:  In heel Spanje is er een puente van 6 t/m 9 april (Witte Donderdag en Goede Vrijdag plus het Paasweekend. In Catalonië hebben ze op maandag 10 april ook nog een vrije dag.

Puente de diciembre In 2023 vallen 6 en 8 december op woensdag en vrijdag. Veel Spanjaarden zullen waarschijnlijk de donderdag vrij nemen voor een minivakantie van vijf dagen.

 

Wil je meer tips en artikelen over Spanje? Lees dan ook het magazine ESPANJE! Bestel het hier en krijg  vier keer per jaar 100 pagina’s Spanje in je brievenbus.

 

Alle feestdagen gedurende het jaar 2023

 • Zaterdag 1 januari, Año Nuevo (Nieuwjaar)
 • Vrijdag 6 januari, Reyes Magos (Driekoningen)
 • Donderdag 6 april, Jueves Santo (Witte Donderdag)
 • Vrijdag 7 april, Viernes Santo (Goede Vrijdag)
 • Zondag 9 april, Domingo de Pascua (Eerste Paasdag)
 • Maandag 10 april, Lunes de Pascua (Tweede Paasdag)
 • Maandag 1 mei, Fiesta del Trabajo (Dag van de Arbeid)
 • Dinsdag 15 augustus, Festividad de la Asunción de la Virgen (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart)
 • Maandag 11 september, Fiesta Nacional de Cataluña
 • Donderdag 12 oktober, Fiesta Nacional de España
 • Woensdag 1 november, Fiesta de Todos los Santos (Allerheiligen)
 • Donderdag 9 november, Virgen de la Almudena
 • Woensdag 6 december, Día de la Constitución Española
 • Vrijdag 8 december, Inmaculada Concepción (Onbevlekte Ontvangenis van Maria)
 • Maandag 25 december, Natividad del Señor, Navidad (Kerst)

 

Hier zie je wat de Spanjaarden vieren op 15 augustus

Regionale feestdagen 2023

Hieronder vind je per regio alle feestdagen die ze in 2023 vieren. Zowel de landelijke feestdagen in Spanje als de feestdagen die alleen in bepaalde regio’s gelden.

Andalusië

Op zondag 1 januari viert heel Spanje vanzelfsprekend Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari vieren de Spanjaarden Driekoningen. Dinsdag 28 februari is een vrije dag ter ere van de Dag van Andalusië, donderdag 6 april is het Witte Donderdag en vrijdag 7 april is het Goede Vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid, dinsdag 15 augustus hebben de Andalusiërs vrij vanwege Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart. Het Fiesta Nacional de España valt op donderdag 12 oktober en op woensdag 1 november is het een vrije dag vanwege Allerheiligen. Dit jaar is de vrije dag ter ere van de Dag van de Grondwet op woensdag 6 december. Op vrijdag 8 december is het vanwege de Onbevlekte Ontvangenis van Maria een feestdag en op maandag 25 december is het uiteraard kerst.

 

Aragón

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen, donderdag 6 april en vrijdag 7 april is het respectievelijk Witte donderdag en Goede Vrijdag. Op zondag 23 april wordt de Dag van Aragón gevierd. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid, dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart gevierd. Het Fiesta Nacional de España valt op donderdag 12 oktober. Aragón heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op woensdag 6 december heeft Aragón nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Asturië

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen, donderdag 6 april en vrijdag 7 april is het respectievelijk Witte donderdag en Goede Vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid en dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart gevierd. Op vrijdag 8 september vieren de inwoners van deze regio de Dag van Asturië. Het Fiesta Nacional de España valt op donderdag 12 oktoberAsturië heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Balearen

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op woensdag 1 maart wordt de Dag van de Balearen (Día de las Illes Balears) gevierd. 6 april is het Witte donderdag en op vrijdag 7 april goede vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Ze vieren Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier op dinsdag 15 augustus. Het Fiesta Nacional de España valt op donderdag 12 oktoberAsturië heeft ook vrij op woensdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Baskenland

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op woensdag 1 maart wordt de Dag van de Balearen (Día de las Illes Balears) gevierd. Op maandag 10 april wordt tweede paasdag gevoerd en op 25 juli is de naamdag van de heilige Jakobus. Zondag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Ze vieren Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier op maandag 15 augustus. Op 6 september wordt in 2022 voor het eerst de Día de Elcano gevierd. Het Fiesta Nacional de España valt op woensdag 12 oktoberBaskenland heeft ook vrij op dinsdag 1 november vanwege Allerheiligen. Op dinsdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op zaterdag 25 december kerst gevierd.

Canarische Eilanden

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Donderdag 6 april is het Witte donderdag en op vrijdag 7 april goede vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. De officiële Dag van de Canarische Eilanden valt op zondag 30 mei. Op dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd, op donderdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

Daarnaast kennen de eilanden ook nog een eigen feestdag die per eiland verschillend is: Tenerife viert donderdag 2 februari Virgen de la Candelaria; El Hierro viert op zondag 2 juli Bajada de la Virgen de los Reyes; Gran Canaria viert op vrijdag 8 september Nuestra Señora del Pino; Lanzarote viert op vrijdag 15 september Nuestra Señora de los Volcanes; Fuerteventura viert op zondag 17 september Nuestra Señora de la Peña en La Gomera viert op donderdag 5 oktober Nuestra Señora de Guadalupe.

 

Catalonië

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Donderdag 6 april is het Witte donderdag en op vrijdag 7 april goede vrijdag. In Barcelona is ook Tweede Pinksterdag een officiële feestdag, maar omdat dit jaar op 28 mei verkiezingen zijn is de vrije dag in 2023 verplaatst naar 5 juni. Op zaterdag 24 juni viert heel Catalonië Sant Joan. Op dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier geviert. Op maandag 11 september viert Catalonië de Dag van Catalonië, La Diada. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

Lees meer: Nationale feestdag van Catalonië.

 

Comunidad Valenciana

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op 22 januari vieren ze in de gemeente Valencia ook San Vicente Mártir. Op 12 maart is het San José. Donderdag 6 april is het Witte donderdag en op vrijdag 7 april goede vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op 24 juni viert Valencia San Juan. Op dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. De Dag van de Comunidad Valenciana valt op maandag 9 oktober. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Extremadura

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op 12 maart is het San José. Donderdag 6 april is het Witte donderdag en op vrijdag 7 april Goede vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Vrijdag 8 september wordt de Dag van Extremadura gevierd. Op donderdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Galicië

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op 12 maart is het San José. Donderdag 6 april is het Witte Donderdag en aansluitend vrijdag 7 april is het Goede Vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op woensdag 17 mei vieren ze in Galicië de Dag van de Galicische Letteren, de feestdag om hun taal te vieren. Op 25 juli vieren de Galiciërs de Dag van Galicië en de heilige Santiago. Op donderdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Lees hier meer over de naamdag van Santiago de Compostela, de patroonheilige van Spanje, die op 25 juli wordt gevierd

 

Madrid

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op 12 maart is het San José. Donderdag 6 april is het Witte Donderdag en aansluitend vrijdag 7 april is het Goede Vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. Op dinsdag 2 mei is het de Dag van Madrid. Op 25 juli vieren de Madrilenen de Dag van Galicië en de heilige Santiago.Op dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. Op donderdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

Lees meer: Dos de Mayo, feest in Madrid!

 

Murcia

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert Spanje Driekoningen. Op 12 maart viert ook Murcia San José. Op donderdag 6 april wordt Witte Donderdag gevierd en vrijdag 7 april Goede Vrijdag. Maandag 1 mei is de Dag van de Arbeid. De Dag van Murcia valt op 9 juni. Op dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. Op donderdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december kerst gevierd.

 

Navarra

Zondag 1 januari is het Nieuwjaarsdag en op vrijdag 6 januari viert ook Navarra Driekoningen. Op donderdag april wordt Witte Donderdag gevierd en vrijdag 7 april Goede Vrijdag, daarna volgt op maandag 18 april Tweede Paasdag. Op dinsdag 25 juli is de naamdag van de heilige Jakobus. Op dinsdag 15 augustus wordt Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart hier gevierd. Op donderdag 12 oktober is het Fiesta Nacional de España. Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op zondag 3 december vieren ze in Navarra San Francisco Javier en op woensdag 6 december is er nog een vrije dag vanwege de Dag van de Grondwet en dan op 8 december de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Tot slot wordt op maandag 25 december en dinsdag 26 december kerst gevierd.

 

 

Wil je weten op welke dag de feestdagen vallen in 2024 en de daaropvolgende jaren? Je ziet het in deze Spaanse kalender.