la-palma

Wanneer je van zon, zee, strand, maar ook van fantastische natuur houdt, is het Canarische Eiland La Palma de ultieme vakantiebestemming. De indrukwekkende vergezichten en het zwarte zand zijn kenmerkend voor de stranden van La Palma. In nummer 2 2019 van ESPANJE!, lees je een heerlijke reportage over La Palma. Als aanvulling op dit artikel zetten we de stranden en natuurzwembaden op La Palma voor je op een rij. 

Nummer 2 2019 bestellen kan via deze link

Playa Puerto Naos

Dit is het grootste strand van het eiland en ligt aan de zuidwestkust. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor de ultieme stranddag. Van ligbedjes, toiletten en douches tot gezellige restaurants.

Playa de Tazacorte

Een lang strand in de gezellige plaats Tazacorte, omgeven door mooie natuur. Het strand ligt bij de haven en er zijn volop gezellige terrassen in de buurt. Geschikt voor families, kinderen en minder goede zwemmers. Hier ligt ook het naaktstrand van La Palma.

Playa de los Cancajos

Playa de los Cancajos bevindt zich aan de oostkust, dicht bij het vliegveld en de hoofdstad Santa Cruz. Rondom Los Cancajos is een groot aantal hotels en appartementen, dus je komt hier de nodige toeristen tegen. Lees ook: 7X de Canarische Eilanden 

Playa Charco Verde

Een prachtige baai omgeven door natuur. Het heldere en schone water zorgt voor een indrukwekkend plaatje. Playa Charco Verde is daarnaast ook een goede snorkelplek.

Playa Nogales

Volgens velen het mooiste strand van La Palma. De perfecte plek voor surfers, want langs de grotten kun je afdalen tot aan een surfstrand. De stroming is er sterk, wat het strand ook gevaarlijk maakt.

Playa de la Veta

Een baai die alleen te voet bereiken is. Het zand is hier bijzonder genoeg seizoensgebonden: in de zomermaanden ligt er fijn zand en in de wintermaanden vind je er grove stenen.

Playa los Guirres

Playa los Guirres is een strand met een lengte van ongeveer een halve kilometer met redelijk hoge golven en daarom geschikt voor surfers. In de herfstmaanden verdwijnt het strand onder het wateroppervlak.

Playa Callejoncito

Dit goed verstopte strandje is alleen bereikbaar via een smal bergpad (de naam betekent letterlijk ‘steegje’). Het strand is omgeven door rotsen en stenen. Een mooie locatie voor voor natuurliefhebbers.

Playa Chica

Een klein, maar populair strand vlak bij de haven van Puerto Del Carmen. Er wordt hier veel gedoken en er zijn verschillende mogelijkheden voor watersport. Achter het strand zijn verschillende restaurants.

collage La Palma

Playa de El Faro

El Faro ligt aan de zuidkant van La Palma. De indrukwekkende kliffen en de vuurtorens worden veelbezocht door toeristen. Het strand is perfect bereikbaar met een auto of bus. Playa de El Faro is ook erg geliefd bij vissers en duikers.

Playa Zamora

Een breed strand met mooi uitzicht op de zee en kust. De zonsondergang is hier waanzinnig mooi.

Playa Echentive

Playa Echentive is het meest noordelijke strand van het eiland en een vrij nieuw strand op La Palma. Het maakt deel uit van het natuurgebied Volcanes de Teneguía. De paden die rond het strand liggen zijn heerlijk om te bewandelen en om de mooiste plekjes langs dit deel van de kust te ontdekken.

banner abonnement espanje

Playa Arena Blanca

Playa Arena Blanca in de plaats Salamera is – de naam zegt het al – een van de weinige stranden op La Palma met wit zand. Nou ja wit… Iets minder zwart dan op de rest van het eiland. Ligt vlak bij het vliegveld dus perfect voor een zonnebad en wat papas con mojo in je laatste uurtjes.

Playa de Santa Cruz de La Palma

Het enkele jaren geleden aangelegde brede zandstrand Playa Santa Cruz de la Palma is een fijne plek voor een duik tijdens een bezoek aan de mooie hoofdstad van het eiland. Er zijn douches zodat je het zwarte zand daarna weer van je af kunt spoelen.

Charco Azul

Charco Azul (Blauwe Poel) bestaat uit twee natuurzwembaden en een aangelegd kinderzwembad verscholen tussen de rotsen en de zee. Er zijn kleedhokken en toiletten aanwezig. Tip: neem een camera mee want dit is echt een fotogeniek plekje!

Piscinas Fajana

Ten oosten van Barlovento, waar de zee behoorlijk wild kan zijn, liggen de natuurlijke baden van Fajana. Boven de zwembaden zit een terras, waar je kunt lunchen of een drankje bestelt. Naast de schitterende, woeste zee die tegen de rand van het bad tekeer kan gaan, ontdek je met een beetje geluk visjes onder het wateroppervlak.

Lees ook: Alle kusten van Spanje op een rij