2 juli 2022 –  De prijzen van vliegtickets rijzen deze zomer de pan uit en áls je een ticket hebt, is het de vraag of je vlucht wel vertrekt. En ben je op de luchthaven, dan krijg je vaak te maken met  urenlange wachtrijen en enorme vertragingen. Ook de trein is eigenlijk geen alternatief. Want dan ben je even lang of langer onderweg, duurder uit en dan moet je ook nog eens regelmatig overstappen. Gelukkig kun je ook heel makkelijk én goedkoop met de bus naar Barcelona, maar ook naar meer dan 30 andere bestemmingen in Spanje.

Busreis Spanje

Bus prima en goedkoop alternatief voor reizen naar Spanje

Deze zomer vertrekken er elke dag zo’n 10 bussen per dag van Amsterdam naar Spanje. De eerste gaat rond acht uur ’s morgens en de laatste om een uur of elf  ’s avonds  Je kunt hier de dienstregeling zien en meteen boeken. De snelste reis naar Barcelona duurt een kleine 20 uur. Je stapt ’s middags op in Amsterdam Sloterdijk en wordt de volgende ochtend wakker in Barcelona. Dat kost als je mazzel hebt slechts €89 voor een enkele reis. Er is ook beperkt plek om je fiets mee te nemen. Als je vroeg boekt kan dat bij Flixbus voor slechts €9 extra en dan hoeft deze niet uit elkaar te worden gehaald. Er zijn ook opstappunten in Utrecht, Nijmegen, Den Haag, Rotterdam, Breda, Maastricht, Brussel en Antwerpen en nog wat andere steden in Nederland en België. Maar in de meeste gevallen ben je dan langer onderweg dan vanaf Amsterdam. In de bussen zijn als het goed is stopcontacten, er is snel WiFi en een toilet en je kunt er tegen lage tarieven snacks en drankjes krijgen.

LEES OOK: INTERRAILEN DOOR SPANJE

Bus naar Spanje is ook goedkoper dan de auto

Natuurlijk is het niet allemaal hosanna, op het internet zijn ook veel negatieve recensies te vinden over vieze bussen, vertraging en soms is er toch geen WiFi aan boord. Maar zo lang er nog geen directe slaaptrein is, is dit wellicht een mooi (en goedkoop)  alternatief voor een vliegreis en zelfs voor een autovakantie, want zo’n bus is met de hoge benzineprijzen en de tol op de Franse wegen toch echt een stuk goedkoper dan zelf reizen. Je kunt dan eventueel weer all-in een auto huren als je eenmaal in Spanje bent, maar ook de autohuurprijzen zijn na corona torenhoog. We hebben een klein vergelijkend onderzoek gedaan. Hoewel sommige verhuurmaatschappijen wel ietsje goedkoper lijken, komt er door betaling van extra verzekeringen en voor extra kilometers toch vaak weer een flink bedrag bij en blijkt goedkoop uiteindelijk duurkoop. Dat is niet zo bij Sunny Cars, die prijs is altijd inclusief alle verzekeringen, vol-is-volregeling, ongelimiteerde kilometers en Nederlandse ondersteuning.

LEES OOK: IN 2023 SLAAPTREIN VAN AMSTERDAM NAAR BARCELONA

Zomeraanbieding