Banner Welex

Heb je eigendommen in Spanje? Zorg er dan voor dat je nalatenschap goed terechtkomt. Een testament laten vastleggen door een Spaanse notaris is niet verplicht, maar wel aan te raden. Mocht je dat van plan zijn, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Hulp nodig bij belastingzaken of juridische aangelegenheden in Spanje? Neem dan contact op met het Nederlandstalige advocatenkantoor Welex. 

 

1. Geef in het testament duidelijk aan welke wetgeving van toepassing zal zijn op jouw nalatenschap. Dat kan zowel de wet zijn van je nationaliteit (Nederlands of Belgisch), als van de plaats waar je woont (bijvoorbeeld Spaans).

2. Zorg ervoor dat het testament, mocht je het in Nederland hebben doen verlijden, ook officieel wordt vertaald naar het Spaans. Mocht je het in Spanje laten vastleggen, is het raadzaam om ook een Nederlandse vertaling te hebben. Dat kan verwarring voorkomen betreft de interpretatie en toepassing ervan. Je erfgenamen moet het buitenlandse testament altijd legaliseren

3. Sinds 17 augustus 2015 is de Europese verordening voor Erfrecht van kracht. Mocht je het testament vóór die tijd hebben doen verlijden, is het raadzaam om na te laten kijken welk recht van toepassing is op je nalatenschap.

4. Geef bij het vastleggen van je testament duidelijk aan wie je erfgenamen zijn. Hierbij kun je duidelijk omschrijven dat het alleen om eigendommen in Spanje gaat.

5. Bij het ontbreken van een testament kan het voorkomen dat je erfgenamen door middel van (dure!) juridische inmenging moeten vaststellen wie recht heeft op je nalatenschap. Zorg er dus voor dat je dit van te voren hebt geregeld.

6. Behalve veel kosten, bespaart het je erfgenamen ook een hoop papierwerk.

7. Als je bezittingen hebt in Spanje, moeten je erfgenamen binnen zes maanden na overlijden erfbelasting betalen.

8. De Nederlandssprekende advocaten van Welex in Marbella kunnen je helpen bij het opstellen en doen verlijden van een testament in Spanje. Hiervoor dien je de naam van je erfgenamen door te geven, welke wet je wilt laten toepassen en de manier waarop je je vermogen wilt verdelen. Je ontvangt dan een ontwerp akte van het Spaanse testament, in het Spaans én zo gewenst in het Nederlands.

9. Bij Welex kan het testament ten overstaan van de notaris worden ondertekend.

Neem contact op met advocatenkantoor Welex in Marbella wanneer je meer informatie wilt over nalatenschap, testamenten en erfrecht in Spanje. Gespecialiseerde advocaten kunnen u er meer over vertellen. Zie deze link, mail naar info@welex.es, bel +34 952 775 521 of kom langs bij Welex in Marbella (Av. Ricardo Soriano 12, Edif Marqués de Salamanca 1-3, 29601 Marbella, Málaga).

Meer lezen?

10 Tips voor wie in Spanje een huis wil kopen

Handige en belangrijke tips voor wie een optrekje wil kopen onder de Spaanse zon.

 

 

Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheidbesloten vennootschap laptop kantoor

Een van de meest voorkomende vormen van vennootschappen in Spanje is de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid. In deze vorm is het maatschappelijk kapitaal verdeeld in aandelen en bestaat het uit de inbreng van alle vennoten die niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schulden van de vennootschap.