RTL heeft de fans van B&B Vol Liefde lange tijd in spanning gehouden maar eind juni is eindelijk bekendgemaakt dat er twee deelnemers uit Spanje meedoen aan het populaire zomerprogramma. Het zijn Debbie en Joy, een doorgewinterde en succesvolle B&B-eigenaresse in de provincie Girona en een jonge ondernemer in de provincie  Málaga. 

B&B vol Liefde 2023

Afgelopen december maakten we kennis met ELF B&B-eigenaren. Acht van hen doen deze zomer echt mee. Behalve Debbie en Joy zijn dat Bram, Leendert, Marian, Martijn, Petri en Walter. Hieronder kun je kennis met hen maken. B&B Vol Liefde trok in 2022 geregeld meer dan 900.000 kijkers en werd daarmee beter bekeken dan programma’s als Studio Sport en Op1. Hopelijk wordt het ook in 2023 weer net zo juicy en spannend als vorig jaar. B&B Vol Liefde 2023 zal te zien zijn op werkdagen op RTL 4 maar is ook te volgen via Videoland. Hier kun je vast de eerste beelden zien.

 

Wie is Debbie uit Girona?

De 62-jarige Debbie verhuisde in 2005  samen met haar man Alfred, haar zoon Sam en haar dochter Roos naar het Spaanse Catalonië. Ze kochten een oude boerderij uit 1600 in Sant Andreu del Terri met een groot land eromheen. Nadat ze de boel had opgeknapt richtte ze het in met allerlei brocante. En buiten is een heerlijk zwembad met mooie zitjes in de schaduw. ’s Avonds verwent haar Baskische kokkin Begoña de gasten met lekkere gezonde maaltijden. Dit jaar opende ze nog een tweede B&B naast haar eerste pand, Más Ferrer. We zijn heel benieuwd met welke man deze vrolijke energieke vrouw gelukkig wordt!  Zelf werkte Debbie overigens jarenlang achter de schermen bij verschillende grote liefdesprogramma’s zoals All You Need Is Love en in een ver verleden Love Letters. Ze is tevens de ex van acteur Alfred van den Heuvel.

Het verhaal van Debbie in ESPANJE!

Debbie is inmiddels een goede bekende van onze volgers en lezers. In de eerste editie van ESPANJE! van 2023 vertelt zij over haar leven en B&B, geeft ze tips en deelt  heerlijke recepten gemaakt door haar Baskische kokkin Begoña. Bovendien staan er volop tips in deze ‘Debbie-editie’ over een bezoek aan Girona, de stad op 20 minuten van haar B&B’s Can Portell en Más Ferrer. Benieuwd naar haar verhaal?  Je kunt het magazine hier meteen online kopen. Of ga naar de winkel voor ons speciale Zomer Voordeelpakket, met daarin ook de 20 pagina’s over Debbie en Girona.

 

En wie is Joy uit Málaga?

Joy van Swieten vertrok op zijn twintigste in zijn eentje naar Spanje om het vervallen en verlaten vakantiehuis van zijn vader op te knappen. Hij werd verliefd op het huis en de omgeving en besloot er een nieuw bestaan op te bouwen. Een flinke verbouwing van een paar jaar volgde die hij grotendeels eigenhandig deed. Op ‘zijn berg’ MountJoy heeft hij inmiddels zijn eigen, bijzondere plek gecreëerd. Daar runt hij zijn B&B en daarnaast knapt hij campers op die hij ook verkoopt. Welke avontuurlijk dames zullen zijn pad gaan kruizen?

KLIK HIER: SPAANS OP NETFLIX IN DE ZOMER VAN 2023

 

En dit zijn de overige kandidaten

Bram (30), Zweden

In 2021 vertrok de energieke, enthousiaste en spontane Bram naar Zweden om zijn jeugddroom, het leven op een boerderij, waar te maken. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van zijn zelfvoorzienende boerderij waar hij ook gasten ontvangt. Hij heeft zijn eigen moestuin en is het liefst in de natuur te vinden. Bram is kunstzinnig, reislustig en muzikaal en pakt in zijn vrije tijd graag zijn gitaar erbij.

Hij heeft alles op de rit, nu nog een vriendin. Hij hoopt een dame te ontmoeten die, net als hij, geïnteresseerd is in permacultuur en een zelfvoorzienend bestaan. Iemand die weet van aanpakken, houdt van een goed gesprek en lief is.

Leendert (68), België

Na een carrière als succesvol ondernemer was het voor de charmante Leendert tijd om over de grens te kijken en de rust op te zoeken. Hij verlangde naar een droomplek aan het water met een heerlijke tuin in de prachtige natuur. Toen hij op een oude watermolen stuitte midden in de Belgische Ardennen was hij op slag verliefd. De vorige bewoonster runde er een B&B en Leendert vond dit zo leuk dat hij besloot om het runnen van de B&B voort te zetten. Gastvrijheid zit in hem en hij geniet ervan om voor zijn gasten te zorgen.

Leendert vindt het belangrijk om fit te blijven. Hij maakt graag een wandeling met zijn hond en slaat geregeld een balletje op de tennisbaan. Daarnaast is Leendert een muziekliefhebber; hij zit vaak achter zijn piano en de hele dag staat er klassieke muziek op. Voor een culturele activiteit is Leendert altijd te porren en hij hoopt dat zijn toekomstige vrouw deze interesse met hem deelt. Hij zoekt een sportieve en positieve dame die samen met hem passie voor de B&B deelt. Een vrouw met wie hij samen dromen wil waarmaken.

Marian (68), Portugal

Na een leven hard werken geniet Marian nu heerlijk van een leven onder de Portugese zon. Ze is een op en top gastvrouw die graag haar gasten verwelkomt in haar luxe villa. Marian woont al 35 jaar in de Algarve. Ze zette een succesvol makelaarsbedrijf op en hielp veel mensen aan prachtige huizen in Portugal. Marian is een actieve dame die regelmatig een balletje op de naastgelegen golfbaan slaat, met een glaasje wit als afsluiter.

Dieren staan voor haar op nummer één; haar chihuahua Amy gaat overal mee naartoe. Marian is een echte levensgenieter. Stilzitten komt niet voor in haar vocabulaire. Ze zoekt een bourgondische man die nog actief is en vol initiatief in het leven staat.

 

De Rotterdamse Martijn voelde altijd al een grote liefde voor Thailand door de vele vakanties die hij er doorbracht. Toen hij vier jaar geleden de kans kreeg om een guesthouse met bijbehorend restaurant over te nemen, was zijn keuze dus snel gemaakt. Een grote stap, maar Martijn is trots op zijn bijzondere plek met Nederlands tintje. In zijn guesthouse kunnen Nederlanders hun lol op: er worden kroketten en frikandellen geserveerd, de Hollandse feestdagen worden gevierd en Hazes galmt op een gezellige avond uit de speakers.

De afgelopen jaren stonden in het teken van het opbouwen van zijn bedrijf en was er weinig ruimte voor de liefde. Hij zou graag een gezellige vrouw aan zijn zijde zien. Martijn maakt het de mensen graag naar de zin en vindt humor belangrijk. Dit is wat hij dan ook hoopt te vinden in zijn zoektocht naar de liefde.

 

Petri (59), Frankrijk

Na dertig jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, besloot Petri anderhalf jaar geleden het roer om te gooien. De voormalig docent Nederlands-Frans liet huis en haard achter en vertrok naar Frankrijk, het land waar ze zich zo thuis voelt. Petri, moeder van twee dochters die nog in Nederland wonen, is een zorgzame vrouw die haar B&B-gasten graag in de watten legt met een heerlijk diner.

Ze houdt van zingen, theater en leest graag een boek. Petri is lid van een boekenclub en de gastenkamers in haar B&B zijn allemaal naar Franse schrijfsters vernoemd. Ze voelt zich op en top gelukkig in Frankrijk, maar is van mening dat een liefde in haar leven het helemaal compleet maakt. Petri hoopt een humoristische man met een vlotte babbel te ontmoeten die haar ook wat tegengas kan geven.

Walter (54), Frankrijk

Walter is toe aan verandering en meer verdieping in zijn leven. Afgelopen jaar kocht hij zijn Franse paradijs in de prachtige natuur van de Correze, waar hij een plek creëerde waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en tot zichzelf kunnen komen. Door zijn interesse in onder andere energieën, familieopstellingen en tantra is hij anders naar het leven gaan kijken. Walter biedt ruimte voor healings en workshops, maar je kunt ook bij hem terecht voor een energetische massage of een creatieve cursus. Walter hoopt een open-minded vrouw te ontmoeten die geïnteresseerd is in spiritualiteit en net als hij met beide benen op de grond staat.

 

B&B Vol Liefde is vanaf 10 juli zeven weken lang elke maandag tot en met vrijdag te volgen om 20.30 uur bij RTL 4. De laatste aflevering is op 25 augustus.