RTL heeft vrijdag 21 april bekendgemaakt dat het succesvolle TV-programma B&B Vol Liefde vanaf 10 juli 2023 zeven weken lang op de buis is. Het is elke maandag tot en met vrijdag te zien om 20.30 uur op RTL 4. De laatste aflevering is op 25 augustus.

Onder de liefdeskandidaten zitten dit jaar twee Nederlandse ondernemers in Spanje. Een van hen is de 25-jarige Joy van Swieten uit de Spaanse regio Malaga. Op zijn twintigste vertrok hij in zijn eentje naar Spanje om het vervallen en verlaten vakantiehuis van zijn vader op te knappen. Hij werd verliefd op het huis en de omgeving en besloot er een nieuw bestaan op te bouwen. Een flinke verbouwing van een paar jaar volgde die hij grotendeels eigenhandig deed. Op ‘zijn berg’ MountJoy heeft hij inmiddels zijn eigen, bijzondere plek gecreëerd. Daar runt hij zijn B&B en daarnaast knapt hij campers op die hij ook verkoopt.

De aankondiging van de aftrap met linksboven Debbie en rechtsboven Joy.

Debbie de Jong in Catalonië

De andere Spaanse deelnemer is Debbie de Jong (62) die deze B&B runt in de buurt van Girona. Zelf werkte Debbie jarenlang achter de schermen bij verschillende grote liefdesprogramma’s zoals All You Need Is Love en in een ver verleden Love Letters. Ze is tevens de ex van acteur Alfred van den Heuvel. Debbie deed ook al mee in het eerste seizoen, maar toen kreeg ze niet genoeg brieven om de hele zomer op de buis te verschijnen. Hopelijk gaat haar avontuur dit jaar wel door. In een interview met de Telegraaf zei ze dat het succes en populariteit van het programma voor haar de doorslag gaven om het nog een keer te proberen. In editie 1 2023 van ESPANJE! Magazine vertelde Debbie over haar leven in Spanje. Je kunt deze editie hier bestellen.

 

Alle kandidaten van 2023

Debbie doelt met het succes vooral op het tweede seizoen. Toen was het programma een kijkcijferhit, waarin maar liefst drie deelnemers de liefde vonden. Astrid en Harmjan hebben inmiddels zelfs trouwplannen, maar ook Hans en Petra en Fenna en Martijn zijn nog altijd gelukkig met elkaar. We hopen voor Debbie en Joy dat ze genoeg brieven krijgen en dat Cupido net als bij Fenna en Martijn meteen raak zal schieten en dat ze net zo gelukkig zullen worden als Astrid en Harmjan. Dat wensen we natuurlijk ook de andere kandidaten toe: Walter (54) uit Frankrijk, Marian (68) uit Portugal, Martijn (47) uit Thailand, Corine (54) uit Frankrijk, Milu (30) uit Portugal, Bram (30) uit Zweden, de 68-jarige Leendert uit België, Michiel (50) uit Frankrijk en de 58-jarige Petri uit Frankrijk. Je kunt hier meer lezen over alle kandidaten.

Kijkcijferhit ook op Videoland

B&B Vol Liefde trok in 2022 geregeld meer dan 900.000 kijkers en werd daarmee  beter bekeken dan programma’s als Studio Sport en Op1. Hopelijk wordt het ook in 2023 weer net zo juicy en spannend als vorig jaar. B & B Vol Liefde 2023 zal te zien zijn op werkdagen op RTL 4 maar is ook te volgen via Videoland.