www.123ole.nl, info@123ole.nl, +34 677 587 139

B&B B&B Can Portell

Can Portell B&B landkaartWaar?

In het noorden van Catalonië, niet ver van de Franse grens

Voor wie?

Levensgenieters, gezinnen, groepen

Hoogtepunten

Costa Brava, Pyreneeën en de steden

Wat?

7 gastenkamers in de Masia Can Portell, 6 accommodaties in de tuin en in Masia Mas Ferrer, ernaast nog 8 gastenkamers. Beide masias maken gebruik van dezelfde mega-grote tuin met zwembad, diverse terrassen en een yogaruimte in de buitenlucht en binnen.  

Prijs

Vanaf €95 per nacht

Het bloemrijke Can Portell en stijlvolle Mas Ferrer, beide ook bekend als 123Olé, liggen op het mooie platteland in de heuvels van Catalonië. De B&B´s zijn ondergebracht in twee, naast elkaar gelegen massieve boerderijen, oftewel masias, beide uit 1690, met een riante tuin met zwembad en vrolijke slaapaccommodaties in huis en tuin. De lokatie is vlakbij zowel de Pyreneeën als de Costa Brava en maar een kwartiertje van de fijne stad Girona. 

Wie?

In 2005 waagde Debbie, destijds werkzaam als tv-producent, met haar gezin de sprong: ze verhuisden met z’n vieren naar Spanje. “Voor ons was de tijd aangebroken om te kijken of een ander, zonniger leven ons ook zou passen.” Ze kozen voor het paradijs Can Portell van 1200m2. Inmiddels zijn de kinderen volwassen en net als ex-man Alfred verhuisd naar Nederland. Maar Debbie zit altijd nog vol plannen, in 2022 heeft ze haar hele buurpand Mas Ferrer van 800m2 gerenoveerd en klaargemaakt voor gasten en ze geniet nog elke dag van haar leven in Catalonië. “En we hopen dat u dat ook zult doen. We doen ons best.” Debbie is in de zomer van 2023 te zien bij het TV programma B&B Vol Liefde. Ook vertelt ze in de wintereditie van ESPANJE! over haar leven in Spanje en geeft ze tips voor een bezoek aan de provincie Girona. Onder onze lezers verloten we een verblijf in haar B&B. Lees hier meer over haar deelname aan B&B Vol Liefde en bestel de editie van ESPANJE! met haar verhaal en de winactie.

Wat kun je verwachten?

De B&B heeft 7 gastenkamers in de masia zelf voor 2 tot 4 personen. Iedere kamer is sfeervol en kleurrijk ingericht en elke kamer heeft ook een geheel eigen stijl. Slapen in de tuin kan ook. Er zijn 8 kamers in de veel serener en arty ingerichte Mas Ferrer voor maximaal 3 personen.

B&B Can Portell Zigeunerin kamer

De B&B geeft je ook de kans om in de tuin te slapen, er zijn 4 plekken waar dat kan:

 • De rode woonwagen weide, de sfeervolle pipowagen is geheel handbeschilderd, in zigeunerstijl uitgevoerd en voorzien van een tweepersoonsbed. De Roze Caravan biedt een zithoekje en een kleine twijfelaar. Het ruime houten badhuis is compleet met regendouche, wastafel en toilet.
 • Op een beschut plekje in onze tuin ligt de blauwe woonwagen weide. De pipowagen is een minisalon met achterin een ruim tweepersoonsbed. De Blauwe Caravan biedt een zithoekje en een kleine twijfelaar. De weide beschikt over een eigen badhuisje met toilet.
 • Helemaal achterin het domein, liggen de voormalige paardenstallen. De Groene Stal is een gezellige, ruime kamer met een zitje en een queen-size tweepersoonsbed. De ernaast gelegen Roze Stal is even groot en voorzien van twee twijfelaars.
 • Het tuinhuis bestaat uit één grote lange lekkere relaxruimte met veel glaswerk. De ernaast gelegen zadelkamer is tot badkamer verbouwd, compleet met regendouche, wastafel en toilet.

 

Can Portell  & Mas Ferrer ontvangen ook veel groepen: yoga-retreats, bedrijfsactiviteiten, familiereünies, vriendinnenweekenden, verjaardagen of het jaarlijkse uitje met het voetbalteam. Er is inmiddels ook een aantal huwelijken gesloten en gevierd. Ze verzorgen alles, van ontbijt, lunch en diners. In de zomer hebben ze ontbijt en koken ze vier keer per week al jaren onder toeziend van de Spaanse super huiskokkin Begoña, (een kok om ervoor langs te gaan). Voor de groepen zijn er speciale arrangementen, vraag Debbie ernaar. In de wintereditie 2023 van ESPANJE! vind je drie heerlijke recepten van Begoña.

 

Omgeving

B&B Can Portell omgeving

Bezoek de Costa Brava op een half uur van de B&B vandaan. Je kunt er luieren, sportief in de weer zijn, oude kustdorpjes bezoeken en heerlijk eten. Je kunt ook genoeg leuke steden bezoeken, dit deel van Spanje is een smeltkroes van culturen. Bezoek bijvoorbeeld Barcelona, Girona, Besalù of Banyoles (foto hierboven). Houd je van de natuur? Ontdek dan de Garrotxa, een vulkaangebied niet ver van Can Portell. In de wintereditie 2023 van ESPANJE! geeft Debbie volop tips om de omgeving te ontdekken. 

De streek is ideaal om lekker actief bezig te zijn. Je kunt hier volop wandelen, fietsen en paardrijden. De kust biedt uiteraard zeer veel mogelijkheden tot watersport. Ook de golfliefhebber komt hier aan zijn trekken.

Hoe kom je bij Can Portell?

B&B Can Portell tuin huis

De afstand vanaf Amsterdam is 1.420 kilometer en dus prima met de auto te rijden. Het alternatief is vliegen op de luchthaven van Girona. Het is wel handig om ter plekke een auto te huren, zodat je er makkelijk op uit kunt trekken.

Met het vliegtuig of de trein

Vanuit Nederland gaan er tussen begin april en eind oktober dagelijkse vluchten naar het vliegveld van Girona. De vliegmaatschappijen die deze vluchten aanbieden zijn Transavia en Ryanair. Tussen november en eind maart vliegt men via Barcelona airport. Tegenwoordig is er ook een goeie verbinding met de trein uit Nederland, trein naar Barcelona, station Gerona eruit.

Prijzen

B&B Can Portell slaapkamer

Laagseizoen

Prijs per kamer per nacht inclusief ontbijt voor 2 personen

 • Can Portell :
 • De Zigeunerin: € 110 
 • Het Groen Genoegen: € 110
 • De Hooizolder: € 110 (€ 130 3pers, € 150 4pers)
 • De Serre: € 110
 • De Roze Doos: € 95
 • De Blauwe Spiegel: € 95
 • De Heilige Maagd: € 95
 • Mas Ferrer:
 • Frida Kahlo: € 110
 • Botero: € 110
 • Dali € 110
 • Corneille € 125 met eigen terras
 • Kamer I, II, III, IV  boven: € 95 per kamer
 • Mas Ferrer hele huis € 750 excl. Ontbijt 16 pers.

Let op: de prijzen in het hoog- en middenseizoen liggen hoger.

 

Tuin in de zomer

 • Rode en/of Blauwe Woonwagenweide: € 250 (prijs 4pers)
 • Een stalkamer: € 125 (juli en aug alleen per 2 stalkamers te huur)
 • Twee stalkamers: € 250 (prijs 4pers)
 • Tuinhuis: € 250 (prijs 4pers)

Vergeet Debbie niet te vragen naar haar arrangement met prijzen voor de groepen. Zie haar agenda op haar site, er gebeuren leuke dingen Can Portell & Mas Ferrer, info@123ole.nl, +34 677 587 139, Placa Esglesia 6, 17845 Sant Andreu del Terri, Catalunya, Spanje, www.123ole.nl

Contact

B&B Can Portell zwembad

Can Portell, info@123ole.nl, +34 677 587 139, Placa Esglesia 6, 17845 Sant Andreu del Terri, Catalunya, Spanje, www.123ole.nl