www.123ole.nl, info@123ole.nl, +34 677 587 139

B&B B&B Can Portell

Can Portell B&B landkaartWaar?

In het noorden van Catalonië, niet ver van de Franse grens

Voor wie?

Levensgenieters, gezinnen, groepen

Hoogtepunten

Costa Brava, Pyreneeën en de steden

Wat?

15 gastenkamers en 4 accommodaties in de tuin, met zwembad en terrassen en groepsruimte

Prijs

Vanaf €77,50 per nacht

Het bloemrijke Can Portell, ook bekend als 123Olé, ligt op het mooie platteland in de heuvels van Catalonië. De B&B is ondergebracht in een massieve boerderij, oftewel masia, uit 1690, met riante tuin met zwembad en vrolijke slaapaccommodaties in huis en tuin. Het is vlakbij zowel de Pyreneeën als de Costa Brava en maar een kwartiertje van de fijne stad Girona. In 2022 werd hier de naastgelegen masia bijgevoegd, Mas Ferrer.

Advertentie

Wie?

B&B Can Portell eigenaren familie

Zo’n achttien jaar geleden waagde Debbie, destijds werkzaam als producent in de televisiewereld, met haar gezin de sprong: ze verhuisden met z’n vieren naar Spanje. “Voor ons was de tijd aangebroken om te kijken of een ander, zonniger leven ons ook zou passen.” Inmiddels zijn de kinderen volwassen en net als ex-man Alfred verhuis naar Nederland. Maar Debbie zit nog vol plannen en geniet elke dag van haar leven in Catalonië. “En we hopen dat u dat ook zult doen. We doen ons best.” Debbie is in 2023 te zien op TV in het programma B&B Vol Liefde. Ook vertelt ze in de wintereditie van ESPANJE! over haar leven in Spanje en geeft ze tips voor een bezoek aan de provincie Girona. Onder onze lezers verloten we een verblijf in haar B&B. Lees hier meer over haar deelname aan B&B Vol Liefde en bestel de editie van ESPANJE! met haar verhaal en de winactie.

Wat kun je verwachten?

De B&B heeft 7 gastenkamers in de masia zelf. De kamers zijn beschikbaar van 2 tot 4 personen. Iedere kamer is sfeervol en kleurrijk ingericht en elke kamer heeft ook een geheel eigen stijl. Slapen in de tuin kan ook. Er zijn 8 kamers in Mas Ferrer voor maximaal 3 personen.

B&B Can Portell Zigeunerin kamer

De B&B geeft je ook de kans om in de tuin te slapen, er zijn 4 plekken waar dat kan:

 • De rode woonwagen weide, de sfeervolle pipowagen is geheel handbeschilderd, in zigeunerstijl uitgevoerd en voorzien van een tweepersoonsbed. De Roze Caravan biedt een zithoekje en een kleine twijfelaar. Het ruime houten badhuis is compleet met regendouche, wastafel en toilet.
 • Op een beschut plekje in onze tuin ligt de blauwe woonwagen weide. De pipowagen is een minisalon met achterin een ruim tweepersoonsbed. De Blauwe Caravan biedt een zithoekje en een kleine twijfelaar. De weide beschikt over een eigen badhuisje met toilet.
 • Helemaal achterin het domein, liggen de voormalige paardenstallen. De Groene Stal is een gezellige, ruime kamer met een zitje en een queen-size tweepersoonsbed. De ernaast gelegen Roze Stal is even groot en voorzien van twee twijfelaars.
 • Het tuinhuis bestaat uit één grote lange lekkere relaxruimte met veel glaswerk. De ernaast gelegen zadelkamer is tot badkamer verbouwd, compleet met regendouche, wastafel en toilet.

Can Portell ontvangt ook graag groepen: yoga-retreats, bedrijfsactiviteiten, familiereünies, vriendinnenweekenden, verjaardagen of het jaarlijkse uitje met het voetbalteam. Er is inmiddels zelfs een aantal huwelijken gesloten en gevierd.

In de zomer wordt dagelijks ontbijt verzorgd en vier keer per week zorgt Begoña, alweer een aantal jaar huiskokkin (en wát voor één), voor een geweldig diner. Groepen kunnen ontbijt, lunch én diner regelen indien gewenst.

Omgeving

B&B Can Portell omgeving

Bezoek de Costa Brava op een half uur van de B&B vandaan. Je kunt er luieren, sportief in de weer zijn, oude kustdorpjes bezoeken en heerlijk eten. Je kunt ook genoeg leuke steden bezoeken, dit deel van Spanje is een smeltkroes van culturen. Bezoek bijvoorbeeld Barcelona, Girona, Besalù of Banyoles (foto hierboven). Houd je van de natuur? Ontdek dan de Garrotxa, een vulkaangebied niet ver van Can Portell.

De streek is ideaal om lekker actief bezig te zijn. Je kunt hier volop wandelen, fietsen en paardrijden. De kust biedt uiteraard zeer veel mogelijkheden tot watersport. Ook de golfliefhebber komt hier aan zijn trekken.

Advertentie

Hoe kom je bij Can Portell?

B&B Can Portell tuin huis

De afstand vanaf Amsterdam is 1.420 kilometer en dus prima met de auto te rijden. Het alternatief is vliegen op de luchthaven van Girona. Het is wel handig om ter plekke een auto te huren, zodat ze er makkelijk op uit kunt trekken.

Luchthaven Girona-Costa Brava

Vanuit Nederland gaan er dagelijkse vluchten naar het vliegveld van Girona. De vliegmaatschappijen die deze vluchten aanbieden zijn Transavia en Ryanair.

Prijzen

B&B Can Portell slaapkamer

Laagseizoen

Prijs per kamer per nacht inclusief ontbijt voor 2 personen

 • De Zigeunerin: € 110 
 • Het Groen Genoegen: € 110 
 • De Hooizolder: € 110
 • De Serre: € 110
 • De Roze Doos: € 95
 • De Blauwe Spiegel: € 95
 • De Heilige Maagd: € 95
 • Mas Ferrer: € 95
 • Mas Ferrer hele huis € 750 excl. ontbijt

Let op: de prijzen in het hoog- en middenseizoen liggen hoger.

Tuin in de zomer

 • Rode en/of Blauwe Woonwagenweide: € 250 (prijs 4pers)
 • Een stalkamer: € 125 (juli en aug alleen per 2 stalkamers te huur)
 • Twee stalkamers: € 250 (prijs 4pers)
 • Tuinhuis: € 250 (prijs 4pers)

Contact

=B&B Can Portell zwembad

Can Portell, info@123ole.nl, +34 677 587 139, Placa Esglesia 6, 17845 Sant Andreu del Terri, Catalunya, Spanje, www.123ole.nl

Advertentie