Vanaf 6 januari  ligt de eerste editie van ESPANJE! van 2023 in de winkel. Het is zoals je van ons gewend bent een magazine boordevol mooie reisverhalen maar ook artikelen over de Spaanse geschiedenis, de Spaanse cultuur, teksten om je Spaans te oefenen, fantastische winacties, de nieuwste muziek, een uitgebreide agenda met film- en theatertips y mucho más. Hieronder zie je alvast een klein voorproefje.

Bestel ESPANJE! hier

Heb je nog geen abonnement? Geen probleem. Je kunt ‘m hier meteen bestellen. Dan sturen we ‘m gewoon naar je toe. Nog voordeliger is het om een abonnement te nemen. Met een introductiekorting van €5 op de abonnementsprijs betaal je in Nederland slechts €19,95 voor een jaarabonnement van vier edities. Dat is slechts €4,99 per editie, een totale korting van bijna €12 op de winkelprijs. En goed nieuws: een abonnement is in 2023 in België en Spanje goedkoper geworden. Als je kiest voor 8 edities betaal je slechts €57,50. Dat is bijna 10 % korting op de winkelprijs. Bovendien krijg je dan ook een jaar lang de digitale editie ter waarde van €18 en kun je alle edities van ESPANJE! overal lezen. Je kunt je abonnement hier afsluiten.

In de nieuwe editie van ESPANJE! onder andere

 

Wandelen aan de Costa Blanca

De beste maanden om te wandelen aan de Costa Blanca zijn februari en maart als de amandelbomen in  bloei staan en het nog niet zo warm is. Wij geven tips voor mooie routes in het binnenland en aan de kust.

Espanje wandelen costa blanca

 

Genieten in Girona

Vanaf december 2022 kun je er met de hogesnelheidstrein komen vanuit Parijs. Girona is daarmee de ideale duurzame stedentrip voor in Spanje. Wij ontdekten alvast leuke boetiekjes, lekkere restaurants en fijne musea. Ideaal om te combineren met een strand- of cultuurvakantie aan de Costa Brava.

Girona esp 1 2023

Tips van Debbie de Jong uit B&B Vol liefde

In oktober waren we op bezoek bij Debbie de Jong die al 17 jaar een mooie B&B runt in Catalonië. Hoe doet ze dat en wat betekent het voor haar privéleven?  Ze vertelt over haar onderneming en geeft leuke tips om de provincie Girona te ontdekken: van vlooienmarkten en musea tot strandtentjes. Bovendien mogen we de lekkerste recepten uit haar B&B delen en een heerlijk verblijf weggeven. Je leest er alles over in deze nieuwe editie. Debbie doet trouwens mee met B&B Vol Liefde 2023. Dat was nog niet bekend toen we bij haar waren. Maar hoe dat zit lees je hier.

 

Spectaculaire kustroute

Met de auto is deze route al adembenemend, maar de Baskische kustroute is helemaal onvergetelijk als je ‘m loopt. Huib Afman wandelt in vier delen de hele Camino del Norte van de Camino de Santiago. Hij begint aan de grens met Frankrijk en loopt dan via de heuvels en mooie steden en dorpen als San Sebastián en Pasaia naar Bilbao. En dan krijg je dus uitzichten zoals je hieronder op de foto ziet…. Wow!

Bilbao Camino esp 1 2023

 

De spannende Spaanse speurtocht naar Columbus

Spannender dan alle boeken van Agatha Christie en alle films over James Bond bij elkaar. Dat is de DNA-speurtocht die Spaanse wetenschappers al twintig jaar in de ban houdt. Wie was Christoffel Columbus? Of beter gezegd, wie was Cristóbal Colón? Want over een ding zijn de Spaanse historici het eens: hij kwam niet uit een eenvoudig weversgezin in Genua zoals de geschiedenisboekjes zeggen. Wie was hij dan wel? Was hij joods, Galicisch, een prins, een dubbelspion? Of alle vier misschien? En was hij wel echt de ontdekker van Amerika?

ESPANJE Columbus

Groene wandelpaden op Gran Canaria

Gran Canaria heeft vele gezichten. In het zuiden vind je de populaire toeristenstranden, in het noorden is het groen en zijn steeds meer spectaculaire wandelroutes. Wij nemen je graag mee door het binnenland en langs de kust.

Gran Canaria ESPANJE 1 2023

De bakermat van Spanje en de verdejo

‘Een verdejo?’ is de vraag die je steeds meer hoort als je witte wijn bestelt in Nederland. Chloë Sterk ging naar de regio waar deze populaire wijn wordt gemaakt, de Rueda. Ze proefde er de mooiste wijnen en genoot van de heerlijkste gerechten maar raakte ook onder de indruk van de verhalen van deze regio die ooit het centrum was van Spanje. Dat is nog goed te merken in steden als Valladolid en Medina del Campo.

Verdejo espanje

Y mucho más

En verder alle vaste rubrieken die je van ons gewend bent: een uitgebreide agenda, boekrecensies en muziektips, columns van NOS-correspondent Rop Zoutberg, flamencozangeres Luna Zegers, fiscalist Thomas Vermeulen en makelaar Marleen de Vijt en nieuws van SpanjeVandaag

 

bestellen

Blader hier door ESPANJE! nummer 1 – 2023