De klassieke Spaanse tortilla blijft een favoriet uit de Spaanse keuken. Het Spaanse aardappelomelet doet het altijd goed als bijgerecht of op brood. Wie de techniek van het maken onder de knie heeft, kan eens afwisselen met deze variaties op de tortilla española

Lees ook: recept (basis) voor de Spaanse tortilla

Spaanse tortilla met bacon

Spaanse tortilla met bacon

De combinatie eieren en spek doet het altijd goed. Onze favoriet voor na een avondje doorhalen.

Spaanse tortilla met paprika en chorizo

Spaanse tortilla met chorizo en paprika

Voor een beetje pit! En mocht je geen goede chorizo kunnen vinden, doet salami het ook prima vinden wij!

Spaanse tortilla met courgette

En nóg lekkerder als je de schijfjes courgette even op de grill legt voordat je ze meebakt met de tortilla.

Spaanse tortilla met champignon

Tortilla met champignon

Andere paddestoelen doen het trouwens ook érg goed!

Spaanse tortilla met héél veel groente

Tortilla met champignon en spinazie

Wortel, spinazie, paprika, aubergine.. We gooien gewoon de hele groentela in die tortilla!

Spaanse tortilla met tomaat en olijven

Spaanse tortilla met tomaat en olijven

Voor een extra mediterrane twist, ¡ñam ñam!

Spaanse tortilla met kaas

Niet de meest gezonde variant, maar wel een héle lekkere!

Tortilla-pincho’s

Olijven, ansjovis, zalm, cherrytomaatjes, stukjes brood. Rijg het aan een satéprikker en je variant op de tortilla doet het gegarandeerd goed op feestjes.

Meer inspiratie opdoen uit de Spaanse keuken? Kijk dan hier voor de overzichtspagina met Spaanse recepten.

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Koop bij bol.com