mozzarellaMeesterkok Rodrigo de la Calle gaf in een eerdere editie van ESPANJE! een aantal recepten prijs. Onze favoriet was deze heerlijke verse mozzarella met salmorejo (koude soep), olijven en basilicum. Makkelijk te maken en o zo lekker!!

Ingrediënten voor vier personen

 • 4 bollen verse mozzarella
 • 2 zeer rijpe tomaten
 • 30 g oud brood
 • 0,3 dl olijfolie
 • Zout
 • Pijnboompitten
 • Gemengde olijven
 • Basilicum (Dark Opal)
 • Croutons
 • Balsamicoazijn
 • Voor de basilicumolie:
 • Basilicum
 • 0,2 dl olijfolie

Bereiding & serveren

Mix voor de salmorejo de tomaten en brood met behulp van een staafmixer en laat twee uur staan. Voeg een snufje zout en olijfolie toe. Breng voor de basilicumolie een pan met water aan de kook, voeg de basilicumblaadjes toe en laat 10 minuten koken. Laat afkoelen en meng met de olie. Plaats een bol (uitgelekte) mozzarella op een bord, giet er een “inke scheut salmorejo over en voeg pijnboompitten, croutons, paarse basilicum en gehakte olijven toe. Besprenkel met een paar druppels balsamicoazijn en basilicumolie. Meer originele en traditionele zomerse Spaanse recepten, zoals hamkroketjes en papas arrugadas vind je op de ESPANJE!-receptenpagina.

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Koop bij bol.com

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

Lees alle berichten over:

basilicum
mozzarella
recept
salmorejo