Spelen op de Flamenco gitaar

Genieten van flamenco direct uit Spanje in je eigen huiskamer? De van oorsprong Nederlandse Maria la Serrana en haar collega’s gaan sommige voorstellingen van het mini-tablao Flamenco Esencia vanaf zondag 13 september 2020 via live streaming uitzenden.

Het is een initiatief van gitarist Luis Amador en de zanger Juan Villar Hijo, die tijdens de lockdown bezig geweest zich bij te scholen in de techniek van de livestream. Met behulp van professionele camera’s en geluidsapparatuur kunnen ze ervoor zorgen dat mensen nu ook op afstand van de magie van live flamenco kunnen genieten.

Op 13 september 2020 om 21.30 zal de eerste live-sessie plaatsvinden. De eerste keer met normale line-up van het tablao: Kati “la Zíngara”, Maria “la Serrana” Luis Amador en Juan Villar Hijo.

Lees ook: Rosalía bewijst: flamenco en pop gaan prima samen

Koop kaartjes voor de livestream

Dit evenement heeft al plaats gevonden – Kaartjes zijn te koop via eventbrite.

Op zondagmiddag uiterlijk krijg je een mail met de link naar de livestream. Momenteel is het podium in Sevilla écht heel klein. Er zijn 5 tafels, dus er zijn meestal tussen de 10 en 20 gasten. Het tablao hoopt ondanks de huidige situatie komend jaar nog te bestaan en doet daar ook alles aan. De bedoeling is om ongeveer eens per maand een livestream te gaan doen, ook met andere, bekende artiesten uit de stad.