waterval cola de caballo

Vergeet exotische bestemmingen in Zuid-Amerika, Afrika of Azië om te kunnen genieten van de mooiste waterval ter wereld. Daarvoor hoef je namelijk helemaal niet zo ver te reizen. De Britse krant The Guardian verkoos de prachtige Cola de Caballo in de Spaanse Pyreneeën tot de beste cascada wereldwijd. 

De spectaculaire waterval kun je bewonderen in het natuurpark van Ordesa (sowieso een bezoek waard, want één van de mooiste natuurparken van Spanje), in de regio Aragón. Je moet er wel wat voor over hebben om de waterval te kunnen zien, want vanaf de entree van het park, bij de plaats Torla, is het nog drie tot vier uur wandelen tot de Cola de Caballo. Onderweg kom je langs een aantal andere watervallen, zoals de Cascada del Estrecho en de Cascada de Arripas. De meest indrukwekkende is echter de Cola de Caballo, waar de Arazas-rivier van zo’n honderd meter hoogte naar beneden klettert.

En wie geen genoeg kan krijgen van natuurlijke schoonheid, loopt nog een kilometer door tot aan de berghut aan de voet van de Monte Perdido, op 2200 meter hoogte. Daar kun je ’s avonds wegdromen bij één van de meest heldere sterrenhemels die er in Europa te zien zijn. Met een beetje geluk zie je hier ook enorme lammergieren overvliegen.

The Guardian stelde een lijst met de 20 beste watervallen ter wereld op met behulp van lezers die hun tips konden insturen. Behalve de Cola de Caballo werden er geen andere watervallen in Spanje genoemd.